Izbor gradonačelnika Novog Sada čeka formiranje Vlade Srbije

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić izjavio je da izbor novog gradonačelnika Novog Sada umesto Miloša Vučevića čeka formiranje Vlade Srbije.
Izbor gradonačelnika Novog Sada čeka formiranje Vlade Srbije
Foto: 021.rs
On je dodao da do kraja oktobra postoji rok da se formira Vlada, tako da, iako je najavljeno da Vučević odlazi za potpredsednika Vlade Srbije, ima još dovoljno vremena. 

Prema njegovim rečima, kada bude formirana Vlada, počeće rok u kom sadašnji gradonačelnik treba da podnese ostavku i da se potom izabere novi, što podrazumeva i novo Gradsko veće.

Đurić je uveren u to da će sve biti urađeno u skladu sa zakonom i rokovima, dodajući da Novi Sad i dalje ima gradonačelnika i da Vučević redovno obavlja svoju dužnost.
 
Sadašnji zamenik gradonačelnika ni ovaj put nije potvrdio da li je on najozbiljniji kandidat da bude na čelu Novog Sada. 
 
On je objasnio da će prvo unutar Srpske napredne stranke odlučiti ko će biti njihov kandidat umesto Vučevića i da će potom uslediti razgovori i sa koalicionim partnerima. 
  • Đura

    17.09.2022 19:48
    Ma samo da je
    Novosađanin koji je i škole završio u Novom Sadu.
    Iz generacija '73/4/5.... samo najlošiji su morali da upišu gimnaziju u Bačkom Petrovcu (školski mu je drug bačkopalančki Dejan Mandić), a mi novosadski klošari i bitange upisali elektro, mašinske, saobraćajne, šta ostane kad ne mož u gimnaziju. Ali galensčić ni to nije mogao.
  • Zgro

    17.09.2022 08:34
    Citam komentare sad vec dugo unazad i svaki put se sokiram osnovnim nepoznavanjima stvari, pausalnim ocenama, lupetanjima, nagadjanjima… o vredjanju i mrznji da ne govorim.
    Sta god vi pojedini mislili, postoje zakoni i zakonske zakonske procedure kojima se uradjuje cak i izbor gradonacelnika. Ok ne morate svi studirati pravni faks, ali ono bar izguglajte pre lupetanja. Gradonacelnik se bira sa liste odbornika u skupstini i za njega glasaju odbornici u skupstini. Nikakve vlade, gradjani niti nesto od toga.
  • Neb

    16.09.2022 17:03
    Novi sad je talac partije na vlasti, samo potvrđuju to

    A napravili ste da gradonacelnik novog sada , drugog po veličini a najlepšeg grada u srbiji ,postane nebitno , protokolarno, marionetsko mesto kojim se rukovodi iz centrale neke tamo stranke i koji mora da igra kako sviraju oni koji ne znaju ni šta je Novi Sad

    Hvala Vucevicu na srozavanju grada u svakom aspektu, pa i u ovom! Nikada ti to nećemo zaboraviti


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti