Prva ekološka trka u Novom Sadu: Trčanje uz sakupljanje otpada, pa vožnja bicikla i sortiranje

"Ecoman 2022", prva ekološka trka u Novom Sadu, održaće se u subotu, 24. septembra.

Trku organizuje udruženje "Zeleni sad".

Realizacija trke sprovodi se kroz ekipna nadmetanja u tri takmičarske discipline: trčanje sa skupljanjem otpada, vožnja bicikla sa transportom otpada i sortiranje otpada.

"Poziv svim entuzijastima da se uključe i prijave svoje timove u trci za čistiji grad, a za najbolje plasirane obezbeđene su i vredne nagrade", navode organizatori.
 
Takmičarske ekipe moraju brojati tri člana po ekipi, gde se svaki član ekipe nadmeće u jednoj od tri takmičarske discipline. 
 
Početno mesto održavanja manifestacije biće kod ulaza na novosadsku plažu Štrand. Start trke zakazan je za 24. septembar sa početkom u 12h
časova. 
 
Registracija timova i obeležavanje počinje u 11 časova. U prvoj fazi trkači će se takmičiti u slobodnoj zoni, a nakon toga bicikliste očekuje trasa od šest kilometara vožnje do poslednje faze gde će se na trećoj lokaciji vršiti razvrstavanje sakupljenog otpada.
 
Prijave za trku mogu se pronaći na Facebook i Instagram stranama udruženja, skeniranjem QR koda ili online OVDE.
 
Organizatori veruju da će kroz ovu manifestaciju uspeti da podignu svest ljudi o potrebi očuvanja prirode, žaštiti životne sredine i da će Novi Sad učiniti prijatnijim mestom za život.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.