SSP: Polovinu kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku otvoriti za redovne pacijente

Gradski odbor Stranke slobode i pravde traži da polovina kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku postane dostupna i ne-kovid pacijentima, odnosno da se uključi u zdravstveni sistem.
SSP: Polovinu kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku otvoriti za redovne pacijente
Foto: 021.rs

Na ovaj način, smatra SSP, Novosađani bi dobili bolju zdravstvenu zaštitu i temelj Gradske bolnice, bolnice koja bi "nakon kraja pandemije i odlaska naprednjaka sa vlasti konačno postala ono što građani Novog Sada zaslužuju".

"Kada je pre više od godinu dana otvorena bolnica na Mišeluku, naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje visedecenijskog problema Novosađana. Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad tada je pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije, iako vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice. Sada, kad poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta Kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30 odsto, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima - pravi je trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane", navodi se u saopštenju.

SSP dovodi u pitanje da li je gradska bolnica uopšte bila osnovni plan gradske vlasti.
 
"Građani Novog Sada nisu krivi što je naprednjačka vlast na konkursu zaposlila samo 20 odsto medicinskih radnika neophodnih za Bolnicu ove veličine, a planovi za rešenje problema nedostatka kadrova ne postoje. Za Stranku slobode i pravde nije prihvatljiv plan vlasti da građani, u iščekivanju svoje Gradske bolnice, plaćaju privatne preglede i operacije, dok slabo iskorišćeni kapaciteti Kovid bolnice Mišeluk čekaju kraj pandemije", navodi se u saopštenju novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.
  • Sale

    20.09.2022 06:11
    Psihijatrija
    Na Mišeluk treba preseliti psihijatriju i ustanovu za lečenje od zavisnosti. Sve imaju samo još malo da pojačaju ogradu!
  • Mimi

    19.09.2022 15:11
    Pitajte Novosađane!
    Obećavam da ni ja, ni članovi moje porodice nikad nećemo glasati ni za jednu stranku koja bude podržala otvaranje gradske bolnice na Mišeluku. Ne pada nam na pamet da sa bačke strane grada za svaki specijalistički pregled idemo na Mišeluk! Toliko
  • Niky

    19.09.2022 13:52
    Kovid
    A ko ce ih leciti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.