Aktivisti LSV održali protest ispred NIS-a: Da direktoru predstave plan za raskid ugovora

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovali su danas prerformans ispred NIS-a i tražili odgovore na pitanja o poslovanju te kompanije, za koje tvrde da je nezakonito.
Aktivisti LSV održali protest ispred NIS-a: Da direktoru predstave plan za raskid ugovora
Foto: 021.rs
Oni su nosili zastave Srbije, Vojvodine i LSV-a, kao i transparente sa pitanjima upućenim generalnom direktoru NIS-a Kirilu Trudjenjevu u zahtevu za sastanak koji su mu uputili pre tri nedelje, a na koji im on nije odgovorio.
Funkcioner LSV Mlađen Malešević podsetio je da su Trudjenjevu želeli da predstave plan za raskid kupoprodajnog ugovora, ali i Energetskog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije.
"Što se tiče LSV-a, nas ne interesuje ko je kupac, mi smo jednostavno protiv prodaje NIS-a, odnosno Naftagasa. Želimo da se vrati Vojvođanima, a da li su u pitanju Rusi ili bilo ko drugi, to nas ne zanima", rekao je Malešević.
 
Optužio je NIS da istraživanja vrši na način koji je štetan po vlasnike zemljišta, kao i da ne primenjuje zakonske odredbe koje se tiču naftnih isplaka, čime se zagađuju vojvođanske njive.
 
Dodao je da NIS ubrzano crpi rezerve sirove nafte, a rudnu rentu nastavlja da plaća po stopi od tri odsto, umesto od minimum sedam odsto, kako je po zakonu.
 
"NIS sam sebe i kontroliše tokom eksploatacije, po sistemu koza čuva kupus", ocenio je.
 
Malešević je optužio NIS da samostalno i po sopstvenom nahođenju određuje cene naftnih derivata u Srbiji.
  • @Mlađa

    20.09.2022 17:05
    "Mlađa
    20.09.2022 • 13:58
    Taj isti je bio šef nabavki u tom NIS-u kada su ga prodali. Tada mu nije smetalo? Ovo ono, a?"
    St mubtacno nije smetalo?
  • Mlađa

    20.09.2022 13:58
    Taj isti je bio šef nabavki u tom NIS-u kada su ga prodali. Tada mu nije smetalo? Ovo ono, a?
  • Peconi

    19.09.2022 22:54
    Podrska
    Apsolutno su u pravu raskinuti stetan ugovor i vratiti sve zaposlene koje su rusi silom i pritiskom isterali na ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.