Danas Kritična masa i tribina povodom Dana bez automobila

Tradicionalna kritična masa, ali i tribina "Biciklisti pitaju grad", održaće se u četvrtak, 22. septembra, u Novom Sadu povodom Dana bez automobila.
Danas Kritična masa i tribina povodom Dana bez automobila
Foto: 021.rs
Kao i ranije, početak vožnje je u 17h u trajanju od jedan sat, prosečnom brzinom od 10km/h. 

Cela vožnja će ići uz pratnju policije, kao i redara Novosadske biciklističke inicijative, koji pomažu tokom cele vožnje. 

Ruta ovog puta kreće sa Subinog platoa, u Limanskom parku, i kretaće se dalje ulicama: Bulevar oslobođenja, Bulevar Cara Lazara, Bulevar Evrope, Hadži Ruvimova, Braće Popović, Bulevar kralja Petra I, Bulevar oslobođenja, Jevrejska, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovska, Bulevar Cara Lazara gde vožnju završavamo kod zapadnog službenog ulaza SPENS-a.
 
Nakon vožnje, za 18.15h zakazana je tribina "Biciklisti pitaju grad".
 
Na ovom događaju svi će imati priliku da postave pitanja učesnicima, odnosno predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, Saobraćajne policije, Uprave za saobraćaj i puteve, Uprave za građevinsko zemljište i investicije i Novosadske biciklističke inicijative. 
Kritična masa za cilj ima da skrene pažnju na bicikliste kao učesnike u saobraćaju,ali i da iznese one probleme koje najviše tište bicikliste, bilo to infrastruktura koja nije bezbedna, ili infrastruktura koja ne postoji kao i bezbednosne elemente u vidu saobraćajne siganlizacije, horizontalnih oznaka i obeleženih prelaza. 
 
Takođe, jedan od ciljeva i jeste upravo promocija bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstava. 
  • Samo pitam

    22.09.2022 10:50
    Hoce li se ikada potegnuti tema o biciklistima, a da se ne popale pre svega vozaci automobila, a potom i biciklisti. Neka vozi ko sta hoce. Postujmo se malo vise medjusobno, malo razumevanja i tolerancije, bice nam mnogo lepse.
  • biciklista

    22.09.2022 09:58
    - g pen
    koliko ti debilu nemaš pojma o čemu pričaš, ne znaš da razlikuješ ni biciklističku traku od biciklističke staze, a držiš drugima slovo
  • Parking mesto

    22.09.2022 09:09
    Jutros zaobišao čitavu kolonu uživalaca četvorotočkaša, dušu mi ugrejalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti