LSV traži da Srbija prekine saradnju sa Dodikom: "Stavovi su mu upereni protiv mira u regionu"

Portparol LSV Aleksandar Marton pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve predstavnike vlasti da prekinu saradnju sa Miloradom Dodikom.
LSV traži da Srbija prekine saradnju sa Dodikom: "Stavovi su mu upereni protiv mira u regionu"
Foto: 021.rs

Kao razlog navode to što je "njegova politika uperena protiv mira i stabilnosti u regionu".

"U nizu opasnih stavova koje iznosi Dodik, poslednjih dana je više puta naglasio da nema zajedničkog života hrišćana i muslimana, te da Srbi i Bošnjaci ne mogu ići u iste škole. Ovi stavovi su u ravni sa idejama protagonista fašističke ideologije 20. veka, a u velikoj meri podsećaju na politiku rasne segregacije", naveo je Marton u pisanoj izjavi.
Dodao je da Dodik ovakvim narativom destabilizije Bosnu i Hercegovinu, koja je pre četvrt veka izgubila 100.000 građana u ratu.
 
"Ove opasne Dodikove reči mogu uticati i na destabilizaciju odnosa u Srbiji, jer i u njoj, posebno u Sandžaku i Preševskoj dolini, zajedno žive hrišćani i muslimani, pa se Dodikove izjave mogu odnositi i na njih. Da ne govorimo o multietničkoj i višekonfesionalnoj Vojvodini, koja je baš ovakva kakva jeste bogatstvo ne samo Srbije već i čitave Evrope", naveo je Marton.
 
Prema njegovim rečima, jasno je da zaoštravanje odnosa u regionu odgovara ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i njegovom režimu.
 
"U svetlu toga možemo gledati i na današnju Dodikovu posetu zvaničnom Kremlju. Odlazi li on po nove zadatke i donosi li nove nevolje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i druge zemlje regije? Država Srbija ne sme biti talac politike opasnog ekstremiste kakav je Milorad Dodik. Saradnja sa njim mora biti prekinuta", poručio je Marton.
  • Svetlana

    21.09.2022 19:26
    Što pre
    Prekinuti svaku saradnju sa Dodikom....!
  • Bojan

    21.09.2022 10:34
    @Dragan

    A Srbija je stabilizovana pa da je neko destabilizuje?
  • Ne razumem

    21.09.2022 09:28
    zašto u nazivu stranke još uvek nosite ime Vojvodine? Vi ste samo LS , a sa Vojvodjanima zaista ne vidim šta imate još zajedničko, jer činjenica je da nijedan interes Vojvodjana ne zastupate odavno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti