Sreda pred Novosađanima: Kišobrani "za svaki slučaj" i testiranje znanja

Još jedan jesenji dan je pred nama, iako je kalendarski još uvek leto.
Sreda pred Novosađanima: Kišobrani "za svaki slučaj" i testiranje znanja
Foto: 021.rs

Sreda Novosađanima donosi slično vreme kao i danas i nekoliko isključenja struje.

Iako se za sredu ne može reći da je inače ispunjena zanimljivim dešavanjima, ova pred nama čini se kao dan sa ponudom za svakog.

U svakom slučaju, i za dobro i za loše treba biti spreman, a mi smo tu da se pobrinemo da vas u sredu baš ništa ne iznenadi.

Vreme
 
Sreda će biti mestimično oblačna, uz mogućnost pljuskova sa grmljavinom, tako da, iako vam se učini da je vedar dan, kišobran i kabanica treba da budu pri ruci.
 
Minimalna temperatura u Novom Sadu biće 7, a maksimalna 15 stepeni.
 
Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i disajnim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. 
 
Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
"Novosadska toplana" u sredu, 21. septembra, počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Filipa Višnjića 8. Za vreme radova koji traju do 11. oktobra, biće zatvoren deo saobraćajne trake ispred objekta broj 8 u Ulici Filipa Višnjića, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Građevinske ekipe JKP "Put" od srede, 21. septembra, počinju popravku kolovoza u Ulici Janka Čmelika. Radovi će trajati do petka, 30. septembra. Za saobraćaj će biti zatvoren deo ove ulice od Branka Bajića do Hadži Ruvimove, pa se apeluje na vozače da poštuju radnu signalizaciju i biraju alternativne pravce. Za saobraćaj je, takođe, zatvoren deo Ulice Melhiora Erduheljija od Ilariona Ruvarca do Ilirske, koji će se u sredu asfaltirati. 
 
Delovi Novog Sada, Futoga, Sremskih Karlovaca, Kovilja i Begeča u sredu neće imati struje.
 
Reč je, uglavnom, o kraćim isključenjima struje od po sat vremena.
 
Jedino je za Futog (TS Interservis, STS Hladnjača) najavljen nestanak električne energije od 8 do 14 časova.
 
Ostala najavljena isključenja pogledajte OVDE.
 
Za sada nema najavljenih isključenja vode, a sve najnovije informacije možete pratiti na našem portalu, kao i u našem radijskom programu uživo, gde ćete biti obaveštavani i o situaciji u saobraćaju u Novom Sadu i okolini.
Gde ići?
 
U Arhivu Vojvodine traje izložba "Lica, predmeti i prostori" koja se može pogledati od 7.30 do 20h.
 
Književni klabing na temu dela "Satanski stihovi" pisca Salman Ruždija održava se u Crnoj kući. Početak je zakazan za 18 časova.
 
Docent dr Srđan Orsić održaće predavanje "Novasadski i daljski dani Jakova Ignjatovića" u ogranku SANU u Novom Sadu. Predavanje počinje u 18h.
 
Predstavljanje putokaza novosadske savremene književne scene sabranih u knjigu "Novosadski književni bedeker" održava se u knjižari "Bulevar Books". Učestvuju Sava Damjanov, Đorđe Despić, Stefan Janjić, Vladimir Kopicl, (Novi) Nebojša Milenković, Katarina Pantović, Nastasja Pisarev, Andrea Popov Miletić, Dubravka Rebić, Bojan Samson, Maja Solar, Nenad Šaponja, Predrag Šiđanin, Vitomirka Trebovac, Milan Tripković, Siniša Tucić i Sonja Veselinović. Događaj počinje u 19h.
 
Pab kviz održava se u knjižari "Zenit" od 20h.
 
"Stand up - veče četiri komičara" održava se u Domu kulture, a na njemu će se predstaviti Lena Ilić, Alen Marković, Marija Žagar i Mišo Babić. Veče komičara počinje u 20h.
 
Monodrama "Neodustajanje" autorke Marije Medenice u Srpskom narodnom pozorištu počinje u 21h.
 
Alternativni džez-rok kvartet Kanalizacija iz Litvanije nastupa u Crnoj kući od 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti