Petak Novosađanima donosi jesen, popust u biblioteci i kobaje

Novosađani, radujte se! Petak napokon stiže i, ako je verovati meteorolozima, neće biti kiše, iako je, kalendarski, prvi dan jeseni.
Petak Novosađanima donosi jesen, popust u biblioteci i kobaje
Foto: 021.rs

Petak je, kao i uvek, obogaćen različitim događajima za sve uzraste i afinitete.

S druge strane, neće izostati ni isključenja električne energije, ni promene režima saobraćaja.
 
I za dobro i za loše neophodno je biti pripremljen. Zato smo tu mi. Donosimo vam sve najvažnije informacije za poslednji radni dan u nedelji, a počinjemo od one koja je najbitnija.
Vreme
 
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u petak će minimalna temperatura biti 6, a maksimalna 18 stepeni.
 
Dan će biti pretežno sunčan, uz povremenu oblačnost.
 
U jutarnjim i večernjim časovima moguća je pojava magle, a šanse za padavine su minimalne.
 
Nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i asmatičarima tokom jutarnjih sati. 
 
Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Deo Ulice Devet Jugovića je zatvoren za saobraćaj zbog radova, a ista situacije važi i za deo Janka Čmelika, od Branka Bajića do Hadži Ruvimove.
 
Za saobraćaj je, takođe, zatvoren deo Ulice Melhiora Erduheljija od Ilariona Ruvarca do Ilirske. Zatvoren je i deo saobraćajne trake ispred objekta broj 8 u Ulici Filipa Višnjića, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Od četvrtka je, zbog popravke kolovoza, zatvoren i deo Ulice Bajči Žilinskog.
 
Delovi Novog Sada i Sremskih Karlovaca u petak neće imati struje.
 
Reč je o nestancima koji će trajati uglavnom po sat vremena.
 
Opširnije o tome koje će ulice i delovi grada biti pogođeni OVDE.
 
Lepa vest je da se u petak obeležava Dan biblioteke. Tim povodom, korisnicima se odobrava popust od 50 odsto na individualnu godišnju članarinu.
Gde ići?
 
Radionica "Slikaj i cirkaj" održava se u biciklani. Reč je o dvočasovnoj radionici slikanja za amatere koja se održava u neformalnoj atmosferi, uz vino i muziku. Događaj počinje u 18h.
 
Promocija četiri knjige namenjene bubnjarima autora Gorana Evetića održaće se u amfiteatarskoj sali Muzičke škole "Isidor Bajić" sa početkom u 18 časova.
 
Nakon promocije knjiga, u Muzičkoj školi se održava solistički koncert Darka Karlečika. Publika će na ovom nastupu imati prilike da čuje instrumente poput marimbe, vibrafona, velikog bubnja, doboša, kongi, woodblock-ova, templeblock-ova i mnoge druge. Početak koncerta zakazan je za 19.30h.
 
U CK13 se u 19 časova održava promocija marksističkog časopisa "Crvena kritika"
 
Stručno vođenje kroz izložbu "Novosađani biraju" održaće se u petak u Galeriji Matice srpske. Posetioce će voditi koordinatorka projekta Milica Milošević. Vođenje će početi u 19 časova.
 
Novosadski Oktoberfest počinje u petak od 19 časova, svečanim otvaranjem pivskog bureta. U petak nastupaju ABBA Tribute Band, Bijelo dugme Tribute i Dejan Petrović Big Band.
 
U petak u 20h u okviru događaja "Slobodna zona Šodroš" biće prikazan film iznenađenja. U 20.30h se održava tribina, dok će posle tribine gosti biti počašćeni večerom.
 
VIS Izomeri sviraju od 22h u Gerili.
 
"Cubano cafe" priprema još jednu latino žurku. Događaj počinje u 22h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti