"Humanitarni ponedeljak" ponovo za pomoć Sonji Luki

Akcija "Humanitarni ponedeljak" će danas, 26. septembra ponovo biti namenjena Sonji Luki.
Na prethodnoj je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara (16.500), zbog čega se akcija ponavlja.
Ulaz na plažu je danas besplatan, a kartu menjaju dobrovoljni prilozi koje posetioci mogu ostaviti u kutije kraj kapija Štranda, od 8 do 19 časova.
Sonja je sa nepune tri godine 1997. dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu, nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika. Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim, tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški ali je tumor nastavio da raste.
 
Lekari u Beogradu su je spasli X nožem, nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu.
 
Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.
  • Vladika

    23.09.2022 14:01
    Sve najbolje
    Sve najbolje Sonji, ali napolju je 12 stepeni, kakav Štradn gotova je sezona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti