LSV: Vojvodina spala ispod državnog proseka po platama, a Mirović maše velikim investicijama

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas kao "ironičnu" izjavu pokrajinskog premijera Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini.
 LSV: Vojvodina spala ispod državnog proseka po platama, a Mirović maše velikim investicijama
Foto: 021.rs
Kako navode, to je teško, jer su prosečne zarade u Vojvodini manje od zarada na nivou države.
LSV je u saopštenju navela da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini 69.200, što znači da je nekada najrazvijeniji deo Srbije sada 3.700 dinara ispod proseka države.
"Ovo je prvi put u istoriji da je Vojvodina ispod državnog proseka zarada. Zato se Mirovićeva populistička izjava može razumeti samo kao pokušaj da se skrene pažnja sa sve većeg siromašenja njenih građana", naveli su iz LSV.
 
Ocenili su da podatak po kom u Beogradu prosečna zarada iznosi 91.100 dinara, "pokazuje diskriminaciju Vojvodjana i gradjana ostatka države".
  • g pen

    26.09.2022 06:43
    To je i cilj. Inace, javna tajna je o fasizmu u rukavicama i lokalce zaposljavati na niza i slabije placena radna mesta. Gradjani zadnjeg reda.
  • Mile

    24.09.2022 22:33
    @Penzionerka
    Ove minuse dobijate baš od tih botova iz izvršnog veća koji imaju te ogromne plate i rade šta hoće.Juče žuti danas plavi preletači i poltroni....Sutra da liga pobedi svi bi bili ligaši sa službenim Škodama i platom preko 100.000 dinara,a ti radnici sa minimalcima u šta je uračunat topli obrok i regres neka pocrkaju...
  • Novi Sad

    24.09.2022 22:14
    Mirovic je populista. Sto bi se obicnim recnikom reklo prevarant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti