Budućnost na dva točka: Prva nacionalna biciklistička konferencija ove nedelje u Novom Sadu

Prva Nacionalna konferencija o bicikliranju održaće se 28. i 29. septembra u Novom Sadu, na dve lokacije - u Skupštini Vojvodine i u Privrednoj komori Vojvodine.
Učesnicima konferencije će se obratiti međunarodni i domaći eksperti iz oblasti bicikliranja, urbanizma, saobraćaja, prosvete, zdravlja, sporta, nevladinih organizacija, kao i predstavnici institucija i lokalnih samouprava u Srbiji.

Na konferenciji će biti predstavljen nacrt Nacionalne strategije za razvoj biciklističkog saobraćaja u Srbiji 2022-2026, strateški dokument koji bi trebalo da stavi u okvir sve načine unapređenja biciklističkog saobraćaja u skladu sa principima urbane mobilnosti i održivog razvoja.

Učesnici će predstaviti različite zanimljive razvojne projekte i poveznice sa turizmom, ali i razmeniti iskustva, najavljuju organizatori.
 
Između ostalih, gosti konferencije dolaze iz Zagreba, Češke i Austrije, učestvovaće saobraćajni inženjeri, predstavnici svih nivoa donosilaca odluka, kao i aktivisti i ljubitelji biciklizma.
 
Program i registracija za konferenciju nalazi se OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti