Peticija za otvaranje besplatnog Psihološkog savetovališta u Novom Sadu

Organizacija MentalHub pokrenula je peticiju za otvaranje psihološkog savetovališta u Novom Sadu.
Peticija za otvaranje besplatnog Psihološkog savetovališta u Novom Sadu
Foto: Pixabay

Navode da bi ovakvo savetovalište omogućilo osobama svih uzrasta adekvatnu i stručnu psihološku pomoć ukoliko procene da im ona treba, bez uputa ili novca.

Podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da u proseku svaka četvrta osoba treba neku vrstu psihološke pomoći, a tek svaka dvadeseta je zaista i dobije. 

"Potpisivanjem ove inicijative pomažete svojim sugrađanima koji imaju određene psihološke probleme i potrebe da brže i
lakše dođu do potrebne pomoći. Ova inicijativa u potpunosti je u skladu sa aktuelnim Programom o zaštiti mentalnog zdravlja u Srbiji, a savetovalište bi podržala i finansirala lokalna samouprava", navode u organizaciji MentalHub.
 
"Potpise podrške koristićemo u razgovorima sa donosiocima odluka i pri zagovaranju za otvaranje Psihološkog savetovališta grada Novog Sada", kažu pokretači peticije.
 
Peticija se može potpisati OVDE.
  • Jednako

    27.09.2022 09:15
    bi bilo korisno za mlade, a takodje i sve uzraste , da se organuzuju predavanja na kojima bi stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja, sociolozi i sl. govorili o razvoju ličnosti, socijalizaciji o uticajima medija, religije , o aktuelnim destruktivnim uticajima okruženja, lažnim nametnutim uzorima i sl. Kada je obrazovno-vaspitna institucija zvana škola zanemarila svoju ulogu , dobro je delovati vaninstitucionalno sa ciljem poboljšanja zdravog mentalnog razvoja prvenstveno mladih.
  • Molim

    27.09.2022 08:50
    MentalHub organizaciju da pokrene peticiju za ukidanje veronauke u školama, nakon izjave Moskovskog pravoslavnog patrijarha da ce oni koji poginu u Ukrajinskom ratu biti pročišceni od greha. Cilj molbe je da se ne širi ovakav uticaj pravoslavne crkve pod kojom je i SPC na maloletnu decu, zloupotrebljavajuci ih i svesno šireci zabludu . Takav destruktivan i iracionalan uticaj veronauke ima za cilj amputaciju zdravog razuma još u najranijem uzrastu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti