"Put" dodelio 456 miliona dinara "Put-investu" za održavanje saobraćajnica u Novom Sadu

JKP "Put" je na dva odvojena tendera dodelio "Put-investu" poslove na održavanju gradskih saobraćajnica u vrednosti od 456 miliona dinara, saznaje 021.rs.
"Put" dodelio 456 miliona dinara "Put-investu" za održavanje saobraćajnica u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U pitanju su radovi čija vrednost pokriva deo Programa održavanja putne privrede na osnovu kojih "Put" dobija poslove od Novog Sada. Ovaj program u 2022. godini trenutno iznosi 2,1 milijardu dinara, u šta se računa i deo od 800 miliona dinara koje je AP Vojvodina dala gradu.
Gradsko preduzeće "Put" poslove na održavanju saobraćajnica prosleđuje privatnim firmama već godinama unazad, u iznosima od nekoliko stotina miliona dinara. 
"Put-invest" je posao na gradskim saobraćajnicama dobio tako što je bio jedini ponuđač na tenderu vrednom 300 miliona dinara.
 
Na drugom tenderu, koji je vredeo 156 miliona, "Put-invest" je dao povoljniju cenu od preduzeća "Srbija auto-put", čija ponuda, uz to, nije ni bila tehnički ispravna.
 
Ovi ugovori o održavanju putne privrede potpisuju se tako da preduzeće koje je dobilo posao radi po pojedinačnim nalozima Gradske uprave sve dok se ne utroši predviđena suma. 
  • Milan

    29.09.2022 17:01
    Logicno
    Ukinuti jkp Put,samo je trosak, protocni ventil. Direktno lovu prebacivati privatnicima
  • Ilonka

    28.09.2022 23:00
    @Mile
    Naravno da će se raditi kamenica kad se radi ulica koja je pod asfaltom pa se sada skida i stavlja novi jer tu živi onaj koji je dao pare za to
    A mi u ulicama pored idemo po blatu jer mi nismo bitni
  • Dragan

    28.09.2022 20:57
    JKP
    Tako su isto diveli Austrijance da rade garaze po Novom Sadu a imamo JKP Oarkibg Servis.Vucevicu nije li te sramota!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti