FOTO: Prokišnjava obnovljena Železnička stanica u Novom Sadu, čekaonica za decu zatvorena zbog vode

Novosadska železnička stanica, šest meseci nakon "ušminkavanja" i otvaranja za prvi brzi voz, prokišnjava i delimično je zatvorena.
FOTO: Prokišnjava obnovljena Železnička stanica u Novom Sadu, čekaonica za decu zatvorena zbog vode
Foto: 021.rs

Osoblje stanice užurbano pere podove i sakuplja vodu ispred ulaza na glavni peron.

Čekaonica za decu je zatvorena jer je prostorija puna vode, a postavljeno je obaveštenje o zabranjenom prolazu i izmenjenom prilazu toaletu.

Reporterka 021.rs zabeležila je situaciju u sredu ujutru.
 
 
Stanica je, kako smo izveštavali, u žurbi i u jeku predizborne kampanje otvorena 19. marta, kad je svoju prvu vožnju imao i brzi voz na relaciji Novi Sad - Beograd. Tada su prvi putnici brzog voza bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. 
 
 
Već tada su naše kamere zabeležile da radovi na obnovi stanice nisu bili završeni, a veliko platno je prikrivalo deo stanice gde su se radovi u tom trenutku izvodili. Ti radovi i dalje nisu završeni.
 
Inače, delimičnu sanaciju stanice uradio je konzorcijum kineskih kompanija "China Railway International" i "China Communications Construction Company", koji su angažovani i na izgradnji brze pruge. Ovi radovi, zajedno sa izgradnjom pruge na deonici Novi Sad - Beograd, koštali su 935 miliona dolara.
 
Železnička stanica u Novom Sadu prvi put je u potpunosti rekonstruisana nakon 1964. godine, kada je i izgrađena.

Redakcija 021.rs obratila se Železnicama Srbije i Infrastrukturi železnice Srbije sa pitanjima u vezi sa sanacijom štete.

Komentari 100

  • Jova

    03.10.2022 12:15
    Država
    Pre dosta godina sam se pravio pametan pa sam smislio da se prema stanju željeznice može videti i kakva je država.
  • AnaMirjana

    03.10.2022 08:40
    "Za našu decu", je l'?
  • Tanja

    01.10.2022 19:56
    Bilo bi pravo cudo da ne prokisnjava,kako se sve radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti