FOTO, VIDEO: Novi Sad ima jezero sa pogledom na deponiju, ribolovci love šarana, smuđa...

Malo Novosađana zna da u svom gradu imaju i jezero - Kasapsku adu.
FOTO, VIDEO: Novi Sad ima jezero sa pogledom na deponiju, ribolovci love šarana, smuđa...
Foto: 021.rs
Smešteno pored auto-puta, nedaleko od Gradske deponije, ovo jezero je već neko vreme stecište sportskih ribolovaca koji se tu okupljaju.
Jezero je veštačko, nastalo nakon iskopavanja peska na ovom mestu, na površini od oko tri i po hektara. Doći do njega nije baš lako, gotovo da je nevidljivo sa auto-puta ili drugih saobraćajnica.
Jezeru prilazite kada se sa glavnog puta ka Gradskoj deponiji skrene na prvom skretanju desno, a potom se prati zemljani put uz ogradu smetlišta. 
 
 
Kasapska ada se puni podzemnom vodom i, uprkos deponiji u blizini, u njoj ima riba. Prosečna dubina jezera je oko 4,5 metara, ali ima i dubljih mesta. 
 
Na specijalizovanim portalima za pecanje navodi se da u jezeru ima šarana, amura, smuđa, štuke, bandara, soma, tostolobika i babuške. 
 
 
 
Kako piše Carp.rs, ribolov na jezeru se obavlja po principu "uhvati i pusti", te se uhvaćeni primerci vraćaju u vodu. 
Na ovom jezeru se često organizuju šaranska takmičenja. 
 
Jezero je ograđeno i ima više mesta za pecanje i tako je već desetak godina otkad prostorom upravlja lokalno ribolovačko udruženje. Za pecanje je potrebno platiti članarinu. 
  • Sloba

    17.10.2022 16:19
    Dal treba dozvola
    Dal treba dozvola i dal se moze prici i sa koje strane hvala u napred
  • Зоран

    01.10.2022 15:33
    Нови Сад има језеро ...
    Толико коментара и ниједном се непомиње Вучић и владајући у Новоме Саду ,нешто није у реду.Живела СРБИЈА !!!
  • ZxZ

    30.09.2022 16:55
    Tako treba
    Verujem da je jezero lepo i puno ribe, ali smatram da se, bez stručne analize vode, riba i okolnog zemljišta od strane neke firme iz inostranstva, ne može govoriti o tome kako je sve u redu. Lep izgled ne garantuje sigurnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti