Vučević o gradonačelniku: Ne znam šta može da se desi za dva-tri dana, može li doći do svetskog rata

Novosadski odbor Srpske napredne stranke još nije odlučio ko će zameniti Miloša Vučevića na mestu gradonačelnika Novog Sada.
Vučević o gradonačelniku: Ne znam šta može da se desi za dva-tri dana, može li doći do svetskog rata
Foto: 021.rs
Kako kaže aktuelni gradonačelnik Miloš Vučević, gradski odbor još nije razmatrao ovu temu, jer se čeka formiranje Vlade Srbije, što će biti učinjeno u oktobru.
 
"Mora postojati neki redosled koraka, hajde prvo da vidimo predlog vlade koji će izneti Ana Brnabić, kada se za to steknu uslovi", navodi Vučević.

Za Vučevića je već poznato da će biti potpredsednik u novoj vladi. Kako dodaje, pitanje gradonačelnika će biti rešeno pre formiranja republičke vlade, kako ne bi bilo diskontinuiteta u vlasti.

Novi gradonačelnik će biti izglasan najverovatnije na vanrednoj sednici Skupštine Novog Sada, za koju je pojasnio da neće biti zakazana "preko noći". 
 
"Sve će biti urađeno na vreme, ukoliko budem predložen za budućeg člana Vlade Srbije. Neću tamo odlaziti sa funkcijom gradonačelnika ili gradonačelnika u ostavci, već će u tom momentu biti izabran novi gradonačelnik. To je fer i prema Novom Sadu, prema ljudima, prema Skupštini, a fer je i prema mandatarki i mojim saradnicima", poručuje Vučević.
 
Ukazuje i na to da ne može ništa preciznije da govori, jer je potrebno da se reše stvari na višem nivou. Smatra i da se danas mnogo toga komplikuje.
 
"Ne znam šta može da se dogodi za dva-tri dana, da li može doći do nuklearnog rata, opšteg svetskog rata... Ne daj Bože, ali ko može da kaže da to ne može da se desi, nažalost, to niko ne može da isključi. Govorimo o ovim okolnostima koje su danas vidljive ili nama jasne", kaže Vučević.
Podsetimo, pre više od mesec dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da će ministar u budućoj vladi biti i Miloš Vučević, ali nije definisan resor koji će voditi. Takođe, rečeno je da će biti i potpredsednik vlade.
 
Iako se SNS nije oglašavao po pitanju budućeg gradonačelnika, kao kandidat pominje se aktuelni zamenik Milan Đurić. Đurić je za 021.rs potvrdio da je spreman za novu ulogu, ali nije otkrivao da li je o ovoj temi bilo unutarstranačkih razgovora. 
  • filee

    01.10.2022 10:23
    Učenici u privredi
    Neka zanimljiva družina na fotografiji, sve zajedno da ih staviš na test ne bi prošli nivo osnovne škole, ili škole učenika u privredi, a može i u prirodi.
  • Херодот

    01.10.2022 10:20
    Звончице без гаћа
    Опет се овај мали Милош грозни испроваљивао да човека остави без текста. Добро је да је нашао замену по својим критеријумима, то значи да нам пропаст не гине, а криминал и хаос у граду има да напредују, сјаши курта да узјаши мурта, ништа друго.
  • MJ

    01.10.2022 10:13
    Dileja
    Čovek živa legenda! Msm da niko nije upropastio neku gradsku stranku kao on sns NS. Svaki put kad ga slušam on se svojski potrudi da odvali neku tešku glupost. Pogledajte mu funkcionere, sve će vam biti jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti