Besplatne pozorišne radionice za srednjoškolce u KCNS

Besplatne pozorišne radionice za srednjoškolce počinju od 8. oktobra u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada.
Besplatne pozorišne radionice za srednjoškolce u KCNS
Foto: 021.rs
Tema novog ciklusa radionica glasi "Kako se razvija dramski lik" i prvenstveno su namenjene srednjoškolcima urzasta od 15 do 19 godina, a organizuje ih scenska redakcija KCNS.
Cilj radionica je kratak pregled i upoznavanje polaznika sa razvojem dramskih likova još od antičkog perioda, u kome će akcenat biti na čuvenom antičkom književniku i filozofu Teofrastu i njegovom delu "Karakteri". 
O nastanku i razvoju dramskih likova polaznici će učiti kroz igrice, a krajnji ishod ovih radionica biće praktična primena znanja koja će se ogledati u izvođenju kratkog dramskog teksta koji su sami razvili na radionicama, tzv. igrokaz.
 
Radionice će se održavati subotom u terminu od 14 do 16 časova.
 
Prijave su u toku, a zaviše informacija pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti