FOTO: I u Novom Sadu protest zbog intervjua sa silovateljem: Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva

Na protestu povodom osude intervjua sa silovateljem koji je objavio "Informer" okupilo se stotinak Novosađana.
FOTO: I u Novom Sadu protest zbog intervjua sa silovateljem: Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva
Foto: 021.rs

Oni su transparentima poput "Nisi sama", "Nauči svog sina", "Stop rape" i "Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva" osudili intervju koji je prošle sedmice objavio "Informer" i uputili podršku ženama žrtvama nasilja.

Naveli su i svoje zahteve: povlačenje intervjua, evaluaciju osuđenika za silovanje pred istek kazne i javno izvinjenje "Informera".

"Ovo je tek početak. Ovo je samo slučaj koji je doveo do toga da se vidi koliki je problem silovanja u Srbiji", rečeno je, između ostalog, na protestu.
 
 
"Slučaj Igora Miloševića nije izolovan. Informer je pokazao na koji način se doživljava tema silovanja i koliko su odsutni poštovanje i podrška žrtvama. Ne protestujemo samo za trenutnu bezbednost žena u Srbiji, već sa ciljem dizanja svesti o većem problemu koji dovodi do ovakvih situacija", naveli su ranije organizatori za 021.rs.
 
 
Protest u Novom Sadu organizovala je neformalna grupa građana i građanki. 
 
Podsetimo, proteste u Beogradu je prethodnih dana ispred redakcije Informera organizovao neformalni feministički kolektiv "Ženska solidarnost".
 
Višestrukom silovatelju I.M. u nedelju je određen pritvor, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim. On je uhapšen u petak, kada je tužilaštvu dostavljena krivična prijava lista Informer protiv njega.
  • Žena

    03.10.2022 11:21
    ne slepac
    Dok vi dizete glas na ulici ko ovce, bez cilja i svrhe, hiljade zena dnevno cute i trpe i bivaju zlostavljane. Zanimalo bi me koliko je vas tu na protestima ikada imalo modricu na telu od tudje ruke. Treba da se desi ekskluziva u informeru koja vam ne miriše da biste se trgle. Sta radite mimo toga? Na koji nacin se borite a da nije u krdu i vikajuci u vetar? Za sta i protiv cega se vi borite pre svega? Ovim transparentima na A4 sto nosite u rukama postizete isto sto je i Vucicevic svojim intervjuom - samo jedna nova "ekskluzivna" vest u dnevnim novinama.
  • Bombarder

    03.10.2022 07:46
    Ljudi vama su bitne novine a nije vam bitno sto je covek bio na slobodi!!?? Treba protestovati ispred palate pravde ,suda a ne novinara sve pogresno. I treca stvar treba vas sve iskaznjavati ko lepi na spomenik Svetozara Miletica bilo sta.
  • Sanela

    03.10.2022 07:44
    Više je žena bilo u Makijatu na Limanu nego na ovom prtotestu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti