U Novom Sadu možete da držite krmaču i oko 150 prasića, kažu komunalci

Meštani gradskog naselja Šangaj obratili su se portalu 021.rs sa problemom farme svinja koja je nastala u njihovom komšiluku.
U Novom Sadu možete da držite krmaču i oko 150 prasića, kažu komunalci
Foto: Pixabay
Prema Odluci o držanju domaćih životinja Grada Novog Sada, dozvoljeno je da se u posebno izgrađenim objektima drži do tri odrasle krmače i njihov podmladak do četiri meseca starosti, ali nije jasno utvrđeno koliko je mladunčadi dozvoljeno držati.
Kako kaže jedan od stanovnika, zbog farme stanari Šangaja nisu mogli preko leta da otvaraju prozore ili da sede u svojim dvorištima zbog nesnosnog smrada koji se širio ovim naseljem.
 
"Celo leto se širio užasan smrad, a sada je to malo manje izraženo. Mi smo ove godine pisali i peticiju, ali ne vidimo da se išta menja", dodaje on.
Kaže i da su se u nekoliko navrata obraćali i mesnoj zajednici i Otvorenoj kancelariji Novog Sada, ali da nadležnost uvek padne na inspekciju.
 
"Koliko znam, komunalna inspekcija je u dva navrata izlazila na teren, ali veterinarska inspekcija nikada. Na Otvorenoj kancelariji su nam govorili kako su nadležni uradili sve što treba, ali mi ne vidimo nikakav rezultat", kaže ovaj stanovnik Šangaja.
 
Poručuje i da se u blizini nalazi izvor vode, te da ni to verovatno nije dobro.
 
Iz Komunalne inspekcije su za 021.rs odgovorili da je 16. avgusta posetom inspektora ustanovljeno da se na ovom području drži jedna odrasla krmača i oko 150 prasića do četiri meseca starosti, što jeste u skladu sa Odredbom o držanju domaćih životinja.
 
"S obzirom na to da se radi o velikom broju papkara, a vlasnik nije registrovan, prijava je prosleđena na dalju nadležnost i postupanje Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Veterinarskoj inspekciji", dodali su i Komunalne inspekcije.
  • Kacan

    12.10.2022 07:13
    Kac je selo a ne grad.a tebi ako smrdi u kacu presali se u grad.pa živi.a nesmrdi ti kad peces i jedes.
  • Slavko

    04.10.2022 19:35
    Na klisi ima svega,svinje,krave,konji,kokose,smetljiste,veliki rit.....na sve strane smrad.
  • Vlada

    04.10.2022 12:14
    @Selo

    Pa ni sad usred sela ne smeš da držiš 150 svinja, a nije smelo ni pre 20 godina. Koliko ljudi ne razume razliku između životinja u domaćinstvu i farme svinja a kuka što kao ne može da ih uzgaja gde hoće, pa takvima bi i kamen uginuo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti