Prvi oktobarski utorak je pred Novosađanima, a sezona kiša je već počela

"Oktobar je, počinje sezona kiša" otpevao je davno Zdravko Čolić, pa ne treba da nas čudi što se takvo vreme očekuje u Novom Sadu sutra.
Prvi oktobarski utorak je pred Novosađanima, a sezona kiša je već počela
Foto: 021.rs

Prvi oktobarski utorak Novosađanima donosi i dobre i loše stvari. 

Tu su najave kiše i vetrova, zatvorene ulice, isključenja struje, a i isključenja vode koja uvek nekako vrebaju i iznenada se pojave.

S malo vedrije strane, ima i nekih zanimljivih događaja, a kiša koja se najavljuje najverovatnije će biti slabijeg intenziteta.
 
Mi smo tu da vam predstavimo i dobra i loša očekivanja od dana pred nama.
 
Vreme
 
Uprkos prvobitnoj najavi meteorologa, i u utorak će u Novom Sadu biti moguća slabija kiša.
 
Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura biće 8, a najviša 17 stepeni.
 
Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim temperaturama.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Futoga, Kaća i Veternika u utorak neće imati struje.
 
U Novom Sadu će uglavnom biti kraća isključenja koja će trajati najduže sat i po vremena, pa se nadamo da vam neće previše poremetiti planove.
 
Više o isključenjima u Novom Sadu i okolnim naseljima čitajte OVDE.
 
Radovi na vrelovodu u Jaše Ignjatovića počeli su u ponedeljak, a zbog istih je izmenjen režim saobraćaja. Predviđeno je da u delu Ulice Jaše Ignjatovića, od broja 2 do broja 6, bude zauzeta jedna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Režim saobraćaja u delu Temerinske ulice, od Kisačke do Gundulićeve, takođe je izmenjen. Iz Temerinske ulice, u smeru ka centru, omogućeno je kretanje pravo u Ulicu Jovana Subotića i skretanje levo na Trg Marije Trandafil, dok je iz Kisačke ulice onemogućeno skretanje levo u Temerinsku ulicu. Takođe, iz Dositejeve i Almaške ulice  omogućeno je uključenje u Temerinsku ulicu samo u smeru prema Partizanskoj ulici.
 
Za sve ostale servisne informacije pratite portal 021 i naš radijski program.
Gde ići?
 
Od 10 časova u SULUV galeriji možete da pogledate izložbu "Nikada me ne vidiš sa mesta odakle ja gledam u tebe" Lune Jovanović. Serija fotografija ispituje granicu skrivenog i razotkrivenog, spoznatljivog i nespoznatljivog.
 
U Američkom kutku, na Keju žrtava racije održaće se promocija knjige Grejla Markusa – "Dorsi, Pet opakih godina muzike za ceo život". O knjizi će govoriti prevodilac "Dorsa", prof. Zoran Paunović i novinar Vitomir Simurdić. Početak promocije zakazan je za 18.30h.
 
Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19.30h igra se predstava "Kafka" inspirisana delima i životom čuvenog pisca, a u režiji Veljka Mićunovića. 
 
U Omladinskom centru CK13 (Crna kuća) održaće se promocija romana "Deca Nedođina" Miloša K. Ilića. Osim autora, na promociji će govoriti i urednik Milan Vurdelja, a razgovor će moderirati Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13. Događaj počinje u 20 časova.
 
U lokalu "The Pub" od 20 časova održava se "language exchange".
 
Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta igra se "Autobiografija" u režiji Predraga Štrpca. Početak je u 20.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti