Deo Veternika i Adica dobija vodovod i kanalizaciju

Izgradnja vodovoda i kanalizacije u nekoliko ulica u Veterniku, kao i kanalizacije u Suvoborskoj na Adicama, koštaće više od 280 miliona dinara.
Deo Veternika i Adica dobija vodovod i kanalizaciju
Foto: 021.rs
Radovi će trajati osam meseci i njihovim završetkom će nekoliko desetina objekata u Veterniku i na Adicama dobiti mogućnost priključenja na gradski vodovod i kanalizaciju. 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije u tenderskoj dokumentaciji navodi da se gradi vodovod u dužini od 3,5 kilometara u ulicama Savke Subotić, Poenkareove, Nove 80, Jovana Obrenovića, Novoplanirane i Cara Dušana Silnog. 
Osim izgradnje crpne stanice u ovom delu Veternika, sagradiće se i 180 metara kanalizacije u Poenkareovoj ulici, ali i više od tri kilometra u slivu nekoliko ulica koje se nalaze severno od Devet Jugovića. Osim toga, tu je i gotovo 480 metara u Suvoborskoj ulici.
 
U okviru ovih radova biće posečeno 36 stabala, a nisu predviđeni značajniji radovi na saobraćajnoj mreži, već vraćanje postojeće podloge, što je u pojedinim ulicama ponovno postavljanje tucanika.
 
Ukupna vrednost svih radova je nešto više od 280 miliona dinara, a izvođači su "Put-invest", "Tecton geosystems", "A.R.J Technology" i "Instel-inženjering", koji su bili jedini ponuđači na tenderu.
  • Mm

    04.10.2022 22:42
    A Ledinci? Kad ono opet dolazi gradonačelnik da obeća? Jedva čekam izbore…inače ako se obratite odboru Mz dobijete odgovor da sami resite komunalni problem čitavog sela. Postavlja se pitanje dokle će to tako,kada će rupe da se rese i kanalizacija ispred škole? Pitam…
  • KL

    04.10.2022 21:31
    52
    Sta je sa kanalizacijom posle 180m?
  • Djomla

    04.10.2022 19:01
    A pritisak vode
    Bice kao u plastenicima zalivanje sistem kap po kap.prikljucuju se zgrade na postojeci jako jadan pritisak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti