FOTO: Rečna flotila Vojske Srbije vežba na Dunavu kod Novog Sada

Na Dunavu kod Novog Sada u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka i dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinice Rečne flotile.
Vojnici ukrcani na rečne brodove se osposobljavaju za dužnosti signalne službe i poslužilaca brodskih artiljerijskih oruđa, kao i za realizaciju kolektivnih zadataka u operacijama u zahvatu plovnih puteva.
U skladu sa programom obuke, artiljerci stiču znanja i veštine u rukovanju i održavanju brodskih protivavionskih topova 20mm i 30mm, dok se signalisti osposobljavaju za slanje i prijem signala za opštebrodske pokrete i komunikaciju u združenom plovljenju.
 
U ovom periodu, obuka se realizuje na sidrištu, kako bi se vojnici u potpunosti pripremili za zadatake na svojim borbenim stanicama koji ih očekuju u plovidbi i na izvršenju programskih gađanja.
 
 
 
Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika u Rečnoj flotili se realizuje tokom cele godine, a dodatnim osposobljavanjem, koje se redovno sprovodi u svim jedinicama Vojske Srbije, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna osposobljenost jedinice.
 
  • Ne čitaju štampu?

    05.10.2022 14:35
    Od koga nas ovi brane? Zar ne znaju da je Viktor Orbanović najveći dikt... Srbin posle Prve Porodice Najmilije.
  • Gox

    05.10.2022 09:09
    kremenko i kamenko tehnologija... Samo im jos pedale fale
  • Gox

    05.10.2022 09:08
    kremenko i kamenko tehnologija... Samo im jos pedale fale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.