Tri miliona dinara za analizu uvođenja biciklističke staze na Mostu slobode

Gradsko veće odlučilo se da se iz budžeta Novog Sada finansira analiza uvođenja biciklističke saobraćajnice na Mostu slobode.
Tri miliona dinara za analizu uvođenja biciklističke staze na Mostu slobode
Foto: 021.rs

Reč je o nastavku ulaganja u biciklističku infrastrukturu za koju se Grad opredelio kad je reč o Mostu slobode, o čemu je 021.rs ranije pisao.

Tri miliona dinara koštaće analiza, a uslediće tenderi za projekat i radove na izgradnji saobraćajnice.

Kako su nadležni za 021.rs potvrdili početkom septembra, najviše šansi da bude prihvaćena je jedna od dve ideje za biciklistički saobraćaj na ovom mostu. U igri su bile biciklističke staze u desnoj zaustavnoj traci u smeru ka Sremskoj Kamenici, kao i konzola ispod zaustavne trake i trotoara, za potpuno odvajanje biciklista, a nadležni su bliži realizaciji prve zamisli.
 
Pre ove analize, Grad je sa Fakultetom tehničkih nauka već uradio stručnu procenu dva urbanistička rešenja, do kojih je prethodno došao "Urbanizam".
 
Kampanju o regulisanju biciklističkog saobraćaja na Mostu slobode vodila je Novosadska biciklistička inicijativa u avgustu, kad je masovna vožnja bicikala kroz grad organizovana s ciljem skretanja pažnje na važnost ulaganja u biciklističku infrastrukturu i na mostovima.
  • Trt

    06.10.2022 11:58
    @Stohadin

    O kakvom ti tunelu pričaš? Postoji rampa pre tunela kojom se silazi u park i kuda biciklisti voze već skoro 40 godina bez ijednog udesa. A sa tablom ćemo lako, skloniš je i ćao.
  • Stohadin

    06.10.2022 10:09
    Staza
    Da bi se moglo razmišljati o biciklističkoj stazi na mostu,prvo treba ograničiti brzinu na 50 km/h.
    Tj da važe zakoni za gradsku sredinu.
    Trenutno he igraničenje 80 km/h i tabla koja kaže da he u pitanju put rezervisan za motorna vozila.
    Kako god da se okrene biciklusti će moći samo do tunela ili će školovani dozvoliti da isti voze bajseve i u tunelu?Sve u svemu biće poginulih i udesa.
  • Pera

    06.10.2022 08:00
    Aman dikle vise krađe
    Mislim da je bolje ne citati ove i slicne vesti. Samo mi podignu pritisak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti