Novosadski projektanti imaju oko četiri meseca da "pripreme teren" za prostor oko Banovine

Projektantska kuća "MHM-projekt" dobila je posao izrade tehničke dokumentacije parternog uređenja prostora oko Banovine, koji će u narednim godinama biti mesto nove podzemne garaže.
Novosadski projektanti imaju oko četiri meseca da "pripreme teren" za prostor oko Banovine
Foto: 021.rs
Ova kuća je i jedini ponuđač na ponovljenom tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. 
Za svoj rad biće plaćena 8,4 miliona dinara, a imaće rok od 140 kalendarskih dana da isporuči tehničku dokumentaciju.
Ovaj posao neophodno je uraditi kako bi prostor oko kompleksa Banovine izgledao kako su nadležni zamislili. To podrazumeva planiranje zelenih površina, urbani mobilijar poput klupa i korpi za otpatke, česme i drugih ukrasnih i/ili praktičnih elemenata, ali i novo javno osvetljenje, video-nadzor, LED displeje, Wi-Fi i drugo.
 
Podzemna garaža, koja je u izgradnji i predstavlja odvojeni projekat na oko 10.500 kvadrata, sastojaće se od dve podzemne etaže sa vertikalnim komunikacijama do nivoa prizemlja, što će biti potrebno povezati s širim okruženjem. Kolski prilazi planiraju se iz Banovinskog prolaza i Ulice Vladike Platona.
  • @ Ns 49

    07.10.2022 09:03
    dokle
    Dokle bre sa smaranjem o podzemnim vodama??? Da li je promenada potonula? Da li su se zgrade porušile? Da li je Liman ponovo močvara??? dokle sa tim glupostima? Nisam ni ja srećan što je promenada i merkator tu gde je ali bar ne spočitavam glupe i bezrazložne razloge. Sa takvim stavom nikad ne bi smo sa konja prešli u automobil pobogu. Ako niste znali grade se tuneli i garaže i ispod mora i u evropi i u aziji i u americi a za afriku me ne bi čudilo samo u Novom Sadu stanovnici će svaki put da palamude o podzemnim vodama koje se rešavaju bez problema već 50 godina. Dosta više.
  • Stohadin

    06.10.2022 14:24
    Garage
    Treba još 6 spratova iznad zemlje da podignu za garažu.E onda neko nazovi zelenilo na krovu što ide u žardinjere i saksije.
    Isto treba i sa garažom u ul Modene.6 spratova.I trg kod gradske kuće.
    5 spratova ispod zemlje i minimum 6 iznad zemlje.
    Da bratija što je mrzi da šeta ima gde da parkira
  • Mira

    05.10.2022 23:40
    Odsekli su dovno veliko drvo. Rekli su da ni jedno drvo nece stradati tokom izgradnje garaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti