Radojević: Novosađanima i za odžačare potrebna "veza"

Mnoge Novosađane su zabrinule poruke sa vrha državne vlasti o tome da će predstojeća zima biti najteža od kraja Drugog svetskog rata, poručuju u Gradskom odboru Nove demokratske stranke Srbije.
Radojević: Novosađanima i za odžačare potrebna "veza"
Foto: 021.rs

Kako navode, građani žele da, u okviru svojih mogućnosti, pripreme rezervni način grejanja, ali ne uspevaju da dobiju uslugu čišćenja dimnjaka koju im JKP "Stan" uredno naplaćuje.

Predsednik Nove DSS u Novom Sadu Bojan Radojević kaže da "veliki broj Novosađana ima pritužbe na kvalitet pružanja usluge čišćenja dimnjaka".
 
"Stanovnici Novog Sada žale se da dimnjaci nisu očišćeni na vreme, da ne postoji mogućnost zakazivanja termina za čišćenje, te da se ova usluga u nekim slučajevima uopšte i ne pruža. U prigradskim naseljima, koja nisu pokrivena daljinskim grejanjem, građani prijavljuju da za odžačara treba 'veza', dok je u centralnim gradskim mesnim zajednicama doći do odžačara prava 'nemoguća misija'", poručuje Radojević.
Dodaje i da je "dimnjačarina vrlo nepopularna dažbina koja se redovno naplaćuje kroz sistem objedinjene naplate, a građanima se ne pruža adekvatna usluga".
 
"Pored redovne opasnosti od paljenja odžaka i izazivanja požara, ove zime dodatno postoji i potreba za pripremom rezervnog načina grejanja. Menadžment JKP 'Stan' mora hitno da poveća kapacitete za pružanje usluge čišćenja dimnjaka i tako pre zime obezbedi spremne dimnjake naših sugrađana, zaključuju iz novosadske Nove demokratske stranke Srbije", zaključuje on.
  • AnaMirjana

    07.10.2022 11:33
    Zato i plaćamo "zakonitu" odžačarinu/dimničarinu.
  • agatoni,aga,akademik

    07.10.2022 06:56
    paja papak
    nikada sa ja sa papcima nisam slagao , ne laži vinjak- patku !
  • Dag

    06.10.2022 20:34
    Realno
    Nemam zamerke za JKP ''Stan'' i odžačare koji nam dolaze godinama !Bili su pre par dana u Kaću kod nas.... Sasvim korektno,sasvim zadovoljni poslom koji su obavili u našoj kući.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti