Sin Jorgovanke Tabaković postao zastupnik Razvojnog fonda Vojvodine

Nikola Tabaković imenovan je za zastupnika Razvojnog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kako prenosi Nova ekonomija, Tabaković je tako postao jedina osoba koja je, pored direktora, ovlašćena da samostalno zastupa Razvojni fond Vojvodine, piše na portalu Agencije za privredne registre (APR).

Nikola Tabaković u telefonskom razgovoru sa novinarkom Nove ekonomije nije želeo da odgovori da li je u srodstvu sa guvernerkom Narodne banke Srbije (NBS).
On nije odgovorio ni na SMS poruku sa istim pitanjem, niti je odgovorio na kojoj se funkciji u okviru Razvojnog fonda nalazi.
 
Nova ekonomija je poslala zahtev i Narodnoj banci Srbije i Razvojnom fondu Vojvodine sa istim pitanjem, ali odgovor do objavljivanja teksta nije stigao.
 
Međutim, brojni podaci do kojih je Nova ekonomija došla, ukazuju na to da je Nikola sin guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković. Isto su potvrdili i nezvanični izvori tog portala.
 
Kako prenosi Nova ekonomija, u biografiji Jorgovanke Tabanković navodi se da ima sina Nikolu. On je dospeo u žižu javnosti nakon incidenta u Novom Sadu 2015. godine, kada je navodno došlo do sukoba između njega i advokata Nemanje Aleksića.
 
Takođe, Nikola Tabaković ima i privatnu firmu koja ima registrovano sedište na istoj adresi u Novom Sadu koju je i guvernerka Tabaković prijavila za svoju ličnu adresu 2008. godine, kada je bila na listi Srpske radikalne stranke za narodne poslanike.
 
U katastru nekretnina, navodi se da je Nikola Tabaković sada jedini vlasnik istog stana, da je srednje ime njegovog oca isto kao i ime preminulog supruga guvernerke.
 
Delatnost Razvojnog fonda je odobravanje kredita, trgovina hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pracvnih poslova, uključujući i konverziju potraživanja, navodi se na sajtu ove institucije.
 
Razvojni fond nema status agencije ili posebnog pokrajinskog tela, već je u pitanju društvo sa ograničenom odogovornošću. Nešto više od petine vlasništva nad Razvojnim fondom Vojvodine ima država, dok preostalih 78 udela poseduje Autonomna pokrajina Vojvodine.
 
Razvojni Fond obavlja poslove koji se odnose na: odobravanje kredita, trgovinu hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pravnih poslova (uključujući i konverziju potraživanja), i druge poslove u skladu sa zakonom.
 
Razvojni fond je osnovan u februaru 2013. godine. Direktor Razvojnog fonda je Goran Savić.
  • Pop

    12.10.2022 16:06
    Primorana majka
    Ne mogu da žive od mamine plate. Eto...
  • 002211

    12.10.2022 13:38
    Nek' im je sram. Hoće celu kravu muzaru. Nadam se da će im se sve vratiti.
  • Manjača

    11.10.2022 20:31
    Ljuubi ga majka
    Ljubi ga majka kad je uspeo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti