Galens demantovao udruženja: Privatizacija Dnevnika jedan od najuspešnijih procesa u Srbiji

Kompaija Galens oglasila se o, kako kažu, iznošenju netačnih i zlonamernih tvrdnji od strane nekoliko nevladinih organizacija na račun njihove firme.
Galens demantovao udruženja: Privatizacija Dnevnika jedan od najuspešnijih procesa u Srbiji
Foto: 021.rs
Njihova reakcija stiže nakon što je nekoliko nevladinih organizacija i udruženja građana zatražilo povlačenje Plana generalne regulacije za lokaciju "Dnevnika", jer, kako tvrde, nije usklađen sa novim Generalnim urbanističkim planom.
 
U Galensu smatraju da je nedopustivo da se kompanija, koja, kako kažu, isključivo tržišno posluje, dovodi u bilo kakvu vezu sa usvajanjem urbanističkih i planskih dokumenata Grada Novog Sada, niti su oni adresa za bilo kakav komentar na tu temu.
Za privatizaciju Dnevnika tvrde da je to jedan od najuspešnijih procesa koji je sproveden u zemljii. 
"Svaki korak je bio potpuno transparentan i o tome je naša kompanija u više navrata obaveštavala javnost, iznoseći detalje o tome kako smo spasili od stečaja najstariju novinsko - izdavačku kuću u Vojvodini, čuveni novosadski "Dnevnik". Naime, Kompanija Galens je otkupom akcija, uglavnom od fizičkih lica, bivših i sadašnjih zaposlenih u "Dnevniku", i to po njihovoj traženoj ceni, obezbedila vlasništvo nad ovim gigantom. Bila je to fer i korektna trgovina, bez obaranja cena i otkaza, i otkup akcija je završen u najkraćem mogućem roku", navode u Galensu.
 
Podsećaju da je u nekoliko navrata "Dnevnik" pokušao da pronađe rešenje za izlazak iz krize i uradi nešto sa zgradom štamparije. Najveća imovina bila je predmetna parcela, atraktivna za potecncijalne ulagače.
 
"Činjenica je da je nekoliko godina pre uspešno sprovedene privatizacije od strane kompanije Galens urađena izmena urbanističkog plana kojim je planirana izgradnja višespratnice, a sve kako bi cela firma bila sto atraktivnija budućim ulagačima, odnosno, potencijalnim investitorima. Poznato je da su mnoge novosadske kompanije bile zainteresovane za ovaj projekat, ali su od njega brzo odustajale zbog komplikovanih pravno imovinskih odnosa, ali i mnogih drugih faktora. Za razliku od svih njih, naša kompanija je uspešno sprovela vrlo kompleksan proces privatizacije Dnevnika, i tako je započela realizacija još jednog velikog investicionog projekta", napominju u Galensu.
 
U ovoj kompaniji dodaju da su ponosni na jedan od najvažnijih projekata u gradu kao što je zgrada Dnevnika.
 
"S obzirom na to da su nam naši klijenti uvek na prvom mestu, ne želimo da bilo ko, na bilo kakav način pokušava da naruši ugled naše kompanije, koja je jedna od najvećih domaćih gradjevinskih kompanija. Ponosni smo što potpusujemo i jedan od najvećih i simbolično najznačajnijih projekata u gradu - izgradnju ekskluzivnog poslovno - stambenog kompleksa koji će zgradi Dnevnika nesumnjivo vratiti stari sjaj i status jednog od simbola Novog Sada", dodaju u Galensu.
  • mile

    10.10.2022 07:44
    Jadni bas ih zalim kako ih napadaju.Prostomi dodje da se rasplacem.E moj Dumane gde ce ti dusa.
  • Svoj

    09.10.2022 13:50
    Gde su novinari
    Vecinu afera otkriju novinari
    Ali pravi novinari:istrazivaci,hrabre osobe. Takvih danas nema ili ih je jako malo
    A danasnji novinari su prepisivaci,cesto za sitne pare korumpirani
    Lakse je postati novinar nego trgovac ili vozac. Dovoljno je da znas da pises i da imas vezu.
    Ipak moram reci da je portal 02! na pravom putu. Treba da podigne svoju "vidljivost", da izbegne finansiranje i od vladinih i nevladinih preduzeca i organizacija i da udari jos zesce po problemima u Novom Sadu a i sire.
  • Vlada

    09.10.2022 10:31
    @Ratko

    To što ne volimo bosanske lopove nije kažnjivo po zakonu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti