Još pola milijarde dinara iz pokrajinskog budžeta za opremanje nove zgrade RTV-a

Pokrajinska vlada izdvojila je 534 miliona dinara za nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade RTV-a na Mišeluku.
Još pola milijarde dinara iz pokrajinskog budžeta za opremanje nove zgrade RTV-a
Foto: 021.rs
Ugovor o opremanju su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i v.d. direktor JMU RTV Jožef Klem.
"Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima kojima ćemo opremiti dva informativna studija i stvoriti mnogo bolje uslove za rad zaposlenih, kao i za proizvodnju boljeg, kvalitetnijeg i sadržajnijeg programa", izjavio je Klem i dodao da očekuje da će opremanje biti završeno u narednih šest do devet meseci.
"Na taj način ćemo kompletirati celinu i obezbediti mnogo bolje uslove za sve redakcije i dovršiti ovaj važan posao, koji smo započeli 2017. godine", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Kako je rekao, za nepune dve godine Pokrajina je zajedno sa Republikom napravila ovaj objekat.
 
"Time smo osnažili javni medijski servis Vojvodine, koji ima izuzetnu ulogu u informisanju građana, proizvodnji programa i u drugim oblastima poput obrazovanja i kulture, ali i u proizvodnji programa na manjinskim jezicima", istakao je Mirović.
 
Mirović je podsetio na to da je bio na čelu Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.
 
"Ovoj investiciji dajem i lični pečat jer sam upravo ovde radio kao honorarni saradnik 1989. i 1990. godine. Ostala je i lična obaveza koja će na ovaj način biti u potpunosti vraćena kao dug onima koji su zajedno sa mnom ovde radili, a više nisu među nama, ali i svima drugima koji su u minulim decenijama izgarali i stvarali da bi Radio-televizija Vojvodine danas u ovim uslovima, mnogo boljim nego ranije, mogla da egzistira", rekao je Mirović.
 
Ovaj ugovor omogućiće kompletno opremanje Studija 1 i Studija 2 i odgovarajućih audio i video režija, opremanje Njuz deska dodatnom IT opremom i softverima, opremanje dela audio-video data centra, dopunu audio i video infrastrukture, sistem za emitovanje televizijskog programa u HD tehnologiji za oba televizijska kanala i centralizovani sistem za pripremu, proizvodnju, izvođenje, distribuciju i arhiviranje informativnog programa.

Teme

RTV
  • Stohadin

    11.10.2022 08:50
    Reteve
    Čujem od zaposlenih kako se zgrada raspada.
    Otvaraš prozor isti ceo ispadne.
    Gips ploče otpadaju sa plafona,klima nije u funkciji,itd itd....
  • dođoš

    10.10.2022 17:18
    ...
    Ugasiti televiziju i tu napraviti vrtic za siromašne
  • Saška

    10.10.2022 16:09
    Šta si ti Miroviću radio pre 32 godine u toj kući? Jedino se sećam ankete Da li je Balašević potreban Novom Sadu? Ne, ti si.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti