Odlučeno: Beogradska firma uvodi novi elektronski sistem na novosadskim pijacama

Beogradska firma "Electus" dobila je posao uvođenja nove platforme za, između ostalog, elektronsku evidenciju i prikazivanje cena kupcima na tezgama.
Odlučeno: Beogradska firma uvodi novi elektronski sistem na novosadskim pijacama
Foto: 021.rs

O novim namerama JKP "Tržnica" naš portal je pisao nedavno, najavljujući uvođenje sistema za naplatu pijačnine od prodavaca, ukupnih, zakupljenih i slobodnih tezgi, kao i promociju ponude na pijacama putem LED ekrana i QR kodova.

Pomenuta beogradska firma jedina se javila na tender i ponudila cenu nešto malo nižu od procenjene vrednosti ovog obimnog posla. Tako će ukupan posao koštati 30,9 miliona dinara sa PDV, a rok za isporuku, instaliranje i puštanje sistema u rad je 60 dana.

U "Tržnici" su ranije za 021.rs rekli da je cilj transparentnije predstavljanje cena kupcima.
 
"Ovo podrazumeva da zakupci pijačnih usluga na nekoliko pijaca kojima upravlja 'Tržnica' na transparentan, jasan i nedvosmislen način imaju mogućnost isticanja cena svojih proizvoda na tezgama u zakupu. Sa druge strane, kupci koji se snabdevaju svežim životnim namirnicama imaju mogućnost da vide od koga kupuju proizvode, što može biti svojevrsna korist za prodavce na tezgama. Isticanje cena na pijačnim tezgama kojima upravlja 'Tržnica' predstavlja transparentan odnos prema posetiocima pijaca, gde će svaki prodavac biti jasno identifikovan, a kupac informisan od koga kupuje robu", poručili su u "Tržnici" za 021.rs.
 
Ova praksa ima za cilj da cene u budućnosti na pijacama budu jasno istaknute jer, kako zaključuju u "Tržnici", a pokazuje i iskustvo na terenu, mnogi građani se u zavisnosti od prakse prodavaca da ističu cene odlučuju da li će kupiti namirnici na određenoj tezgi.
  • Gari

    11.10.2022 10:55
    Zašto novo postavljeni mlekomat na izdaje fiskalne račune za prodatu robu?
  • komentator

    11.10.2022 09:35
    komentar
    Kako je neko gore rekao, ovo je moglo mnogo jeftinije. Kupca mnogo više zanima kontrola ovih proizvoda i isticanje podataka o njihovom kvalitetu.
  • Komnen

    10.10.2022 22:22
    apsolutno ZA cene na tezgama
    Cini mi se da je na osudu naisla i prethodne ideja Mlekomata od JKP Trznice pa je imalo veoma pozitivan odjek u javnosti i podrsku domacih proizvodjaca i naroda. kao mera u opstoj nestasici mleka. Svaka ideja dodje na osudu, ali ako uvede pozitivnu promenu hoce li onda cena biti vredna? Meni isto treba da znam koliko sta kosta na pijaci i od koga je, ne bih da kupujem voce i povrce u lidlu ipak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti