Marko Paunović iz Karlovačke gimnazije osvojio prvo mesto na svetskoj olimpijadi iz engleskog

Marko Paunović, učenik Karlovačke gimnazije koji je maturirao u junu, osvojio je prvo mesto u najvišoj kategoriji svetskog takmičenja iz engleskog jezika "Hipo 2022".
Marko Paunović iz Karlovačke gimnazije osvojio prvo mesto na svetskoj olimpijadi iz engleskog
Foto: Pixabay (ilustracija)

Marko Paunović se nakon preliminarne i polufinalne runde direktno plasirao u finale takmičenja preskočivši evropske kvalifikacije u Lidu di Jesolu u Italiji, saopštila je Karlovačka gimnazija.

Od ukupno 65.000 učesnika iz 55 država, u finalnoj rundi nadmetalo se oko 150 najboljih. Takmičenje je održano u Rimu 29. i 30. septembra.
U izuzetno jakoj konkurenciji, Marko je uspeo da osvoji prvo mesto i zlatnu medalju u najvišoj kategoriji takmičenja "Hipo 5".
 
Po rečima organizatora, ovo je ujedno i najviši rezultat koji je dosad ostvaren na Hipo takmičenju.
 
 
Đaci iz Srbije osvojili pet medalja 
 
Osnovci i srednjoškolci iz Srbije osvojili su pet medalja i grupno ostvarili najbolji rezultat na ovom takmičenju. Kući su se vratili sa dva zlata, jednim srebrom i dve bronze.
 
Pored Marka Paunovića, prvo mesto osvojila je i Zara Zamurović, učenica OŠ "Đura Jakšić" u Zrenjaninu i to u kategoriji "Hipo litl". Srebro je u kategoriji "Hipo 2" pripalo Iskri Malinić iz Beograda, dok su treće mesto zauzeli Lila Stanojević iz Beograda u kategoriji "Hipo 3" i Ognjen Zindović takođe iz Beograda u kategoriji "Hipo 4".
 
Takmičenje postoji od 2012. i svake godine se povećava broj učesnika.
  • Мина

    11.10.2022 07:57
    Моја драга, бивша школа, Карловачка гимназија! Браво децо, нека је са срећом и убудуће!
  • S56

    11.10.2022 07:34
    Čestitam
    Dokaz da u Srbiji ima izuzetnih pojedinaca.
  • Nina

    11.10.2022 07:04
    Bravo deco!
    U ovom svetu ludila Vi ste vrednost koja traje.
    Nastavite tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti