Nova sreda u Novom Sadu: Niz zanimljivih dešavanja, ali i bitne informacije za kretanje po gradu

Stiže nam još jedna sreda i skoro polovina oktobra.
Nova sreda u Novom Sadu: Niz zanimljivih dešavanja, ali i bitne informacije za kretanje po gradu
Foto: 021.rs

Početak grejne sezone je sve bliže, što sigurno raduje mnoge.

Mnoge verovatno ne raduju raskopane ulice Novog Sada, ali radovi se moraju istrpeti. 
Sve što treba da istrpite od radova, isključenja i ostalih nemilih dešavanja donosimo vam u novom pregledu dana pred nama. Tu su i aktuelni događaji i, naravno, cenjena vremenska prognoza.
 
Vreme
 
Meteorolozi za sredu najavljuju moguću slabu kišu. Jutarnja temperatura biće oko 11 stepeni, ali će u toku dana otopliti do najviše 19 stepeni.
 
Biće mestimično oblačno. Moguće su blage meteoropatske reakcije, a ujutru bi probleme mogli da imaju astmatičari. Većih tegoba kod hroničnih bolesnika ne bi trebalo da bude.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Novosadska toplana u sredu nastavlja izgradnju vrelovoda u Temerinskoj ulici, u delu od Kisačke do Gundulićeve ulice. U ovoj fazi radova biće raskopan kolovoz u Temerinskoj, od Dositejeve ulice do Ulice Jovana Cvijića i za vreme radova saobraćaj će se odvijati prema ranije utvrđenoj izmeni režima.
 
Konkretno, saobraćaj u Temerinskoj odvija se dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci (parna strana ulice). Iz Temerinske ulice u smeru ka centru omogućeno je kretanje pravo u Ulicu Jovana Subotića i skretanje levo na Trg Marije Trandafil, dok je iz Kisačke ulice onemogućeno skretanje levo u Temerinsku ulicu. Takođe, iz Dositejeve i Almaške ulice omogućeno je uključenje u Temerinsku ulicu samo u smeru prema Partizanskoj ulici.
 
Novosadska toplana danas je počela radove na izgradnji vrelovodnog priključka za Klinički centar Vojvodine lamele "B" i "C". Za vreme trajanja radova biće obustavljen saobraćaj u blokovskoj saobraćajnici iza Urgentnog centra. Privremena izmena režima saobraćaja će trajati do 1. novembra.
 
Od srede pa u narednih nedelju dana, od 8 do 16 časova, obeležavaće se horizontalna signalizacija na kolovozu na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Inđija - petlja Novi Sad Jug, kao i na levoj i desnoj servisnoj saobraćajnici kod Novog Sada, uključujući i pripadajuće petlje.
 
U zoni radova, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru ka Novom Sadu, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.
 
Delovi Novog Sada i Beočina u sredu neće imati struje. Kad je reč o Novom Sadu, u periodu od 8.30 do 10 časova bez struje će biti: Beočinska 22, 5, 13, 17, 21, Kosmajska 18-20, BB, 7, 11, 11A, 15-21, Ibarska 2, 4, 4A, BB, 1, Kijevska 12-24, 13-21, Laze Pačua 14, 18, 26, 3-7, 11, 13, 17, Stevana Baje Gardinovačkog - deo ulice, Nova 67 - deo ulice, NS glas i hidrant.
 
Takođe, u periodu od 10.30 do 12 časova bez struje će biti: Banjalučka 4-20, 5-15, S. Rodića 2-38B, 42, 46-70, 74-92, 1-15, 23-33, 37-57, 63-73, Sime Šolaje 2, 1-5, M. Stojanovića 35, Jorgovanska 2-8, 1-7, Kragujevačka 62, BB, Smederevska 4-38, Branka Ćopića 144-154, 175-191, Veternička 15, J. Konjovića 2, deo Adica od Nove 21, Nove 32, Nove 4, Niške, Đ. Karađorđevića, Luke Dotlića, Kragujevačke i do Veterničke, vrtić, Dom zdravlja i gradilište.
 
U Beočinu će od 11.30 do 13 časova bez struje biti Manastirski put 1-15, 4-6, 135, 135A, 134, 138, kao i deo Alasovca.
 
Delovi Novog Sada u sredu neće imati tople vode zbog radova na Toplani "Zapad". Od 8 sati do večernjih časova, bez tople vode će biti Novo naselje, Detelinara, Satelit, Avijatičarsko naselje, KCV i Sajam.
 
Autobusi GSP-a na linijama 2, 6 i 9 promenili su trase kretanja zbog nastavka rekonstrukcije kolovoza na Futoškom putu, od Ulice Bate Brkića do Bulevara Slobodana Jovanovića. Izmene su na snazi do 22. oktobra, a možete detaljno da se s njima upoznate OVDE.
 
Gde ići?
 
Ljubitelji kvizova u sredu mogu da posete Kaffa bar u Merkatoru i učestvuju u velikom muzičkom pab kvizu. Početak je u 19.30.
 
U KC Lab je u sredu od 19 časova muzičko "Gljivarenje" uz haus muziku, a u isto vreme u prostorijama Opensa je događaj za zainteresovane za aktuelni Festival mentalnog zdravlja - okrugli sto o kulturi dobročinstva.
 
Bend The Bad Week u sredu je u Lazinom teletu od 22 časa, a ljubitelji klasične muzike mogu da posete koncert ansambla udaraljki Akademije umetnosti u Galeriji Matice srpske, s početkom u 20 časova.
 
U Srpskom narodnom pozorištu se od 19.30 igra "Džandrljiv muž" Jovana Sterije Popovića. U Crnoj kući je, s druge, strane, od 18 časova književni klabing, a čita se putopis "Ekspedicija Kon-Tiki" Tora Hejerdala.
 
Crni humor stend-ap komičara Nikole Radojlovića čućete od 20 časova u Domu kulture, a ljubitelji sporta mogu da gledaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu između Srbije i Finske u Velikoj dvorani Spensa od 18 časova.
 
Još jedan pab kviz biće u sredu u Novom Sadu i to u kafe-knjižari Zenit. Početak je u 20 časova.
 
Tribina pod nazivom "Kez da se vide desni: šta ti kroji kroji izgled profila i gde je tu kultura umešala svoje prste?" u sklopu pomenutog Festivala mentalnog zdravlja održava se s početkom u 18 časova u kafe-knjižari Bulevar books.
 
Upravo je otvorena izložba slika studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu Tatjane Smiljanić u galeriji Fabrike, a ne zaboravite ni sjajnu izložbu o stvaralaštvu Uroša Predića, koju možete da pogledate u Galeriji Matice srpske.
 
Promocija knjige "1001 rock biser" biće u sredu od 19 časova u Fabrici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti