Nakon sanacije posledica krađe: Vozovi na pruzi Novi Sad - Beograd ponovo voze 200 km/h

Vozovi na pruzi Novi Sad - Beograd, na deonicama gde su zbog krađe uvedene lagane vožnje od 20 kilometara na sat, od jutros ponovo voze 200 kilometara na sat.
Nakon sanacije posledica krađe: Vozovi na pruzi Novi Sad - Beograd ponovo voze 200 km/h
Foto: 021.rs
Sporije vožnje uvedene su između Stare i Nove Pazove, jer su u ponedeljak uveče ukradeni delovi kontaktne mreže. 
Ukradeni delovi kontaktne mreže su napravljeni od nosećeg užeta, koje je od legure bronze. Obično su dužine od 100 do 130 metara. Služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara. Te "čvrste tačke" su redovno pod naponom od 25.000 volti, a njihova krađa nije retka pojava. 
Ministar saobraćaja Tomislav Momirović juče je ponovio da su "besprizorni kriminalci" napravili imovinsku štetu preduzeću "Infrastruktura železnice Srbije", a samim tim i državi.
 
"Država ima snage da se suoči sa ovim problemom, da sve ljude koji su učestvovali u ovom kriminalnom aktu privede pravdi i da odgovaraju za počinjeno delo. Prethodnih dana, kao i tokom noći, naši radnici su radili na otklanjanju štete. Ujutru će šteta biti sanirana i brzine na brzoj pruzi će ponovo biti 200 kilometara na sat. Nećemo se zaustaviti dok bahati počinioci ne budu uhapšeni, procesuriani i dok ne budu odgovarali za svoja kriminalna dela prema imovini države Srbije", rekao je juče Momirović.
 
Policija trenutno traga za počiniocima.
 
Zakon o železnici predvideo je da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina. U slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina, navode iz Ministarstva.
  • Nazadnjak

    14.10.2022 13:46
    No to krade
    Znam lopova koji je clan sns a radi u elektrvojvodini fiktivno ne dolazi na posao time se hvali dobija platu koji krade auto delove na parkingu koji su za naka auta skupi
  • G.K

    13.10.2022 11:27
    Kradja
    Moje je mišljenje da ne treba tražiti lopove nego kupce istih predmeta kradje.Tako će se doći i do lopova.Da nema ko da otkupi kradene stvari kao što su otpadi ne bi ni bilo kradje.
  • Onako

    13.10.2022 09:52
    Nisu ni dosada a nece ni u buduce voziti/ postici 200km/h

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti