FOTO: Prevrnula se cisterna sa sumpornom kiselinom na Iriškom vencu: Izlila se nafta, povređen dečak

Kamion-cisterna sa 25 tona sumporne kiseline prevrnuo se jutros oko 8 sati u Paragovu, na putu ka Rumi.
Na put se izlila velika količina goriva iz rezervora kamiona, ali je sprečeno izlivanje sumporne kiseline iz cisterne.
 
Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj za 021.rs kaže da na mestu suvozača u kamionu bio trinaestogodišnji dečak, koji je lakše povređen i prevezen u Dečiju bolnicu u Novom Sadu.
 
U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine su potvrdili da je primljen dečak sa lakšim telesnim povredama i da je nakon lekarske pomoći pušten kući. Vozač kamiona je odbio pregled.
Na licu mesta su pripadnici policije, Sektora za vanredne situacije koji rešavaju problem izlivene nafte po putu.
 
Uviđaj je u toku, a više detalja o nesreći biće poznato nakon što bude završen. Saobraćaj je obustavljen, a vozači se usmeravaju na alternativne pravce.
 
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, iz Sektora za inspekcijske poslove, Nemanja Ivanović, rekao je za Euronews Srbija da nije bilo isticanja sumporne kiseline iz prevrnute cisterne.
 
"Iz rezervoara je isteklo oko 100 litara nafte, ali je najveći deo zadržan na putu. Šuma Nacionalnog parka Fruška gora nije ugrožena. Ekipe "Vojvodinaputa" su na terenu i nasipaju pesak kako bi upio prosutu naftu. U toku je i pretakanje sumporne kiseline u drugu cisternu, kako bi se izbegli mogući incidenti kada počne podizanje prevrnutog kamiona. Očekujem da će u narednih nekoliko sati sve biti završeno", rekao je Ivanović za Euronews Srbija i dodao da su inspektori na terenu od jutros u 9 sati.
Osim njih, policije i vatrogasaca, na terenu je čuvarska služba Nacionalnog parka Fruška gora.
 
  • w/e

    18.10.2022 10:36
    strucnjaci
    Neverovatno koliko glupih komentara na jednom mestu.
    Od jurenja cisternom uzbrdo do nerazlikovanja dizela i sumporne kiseline.
  • Vlada

    17.10.2022 17:49
    Pravda
    Šta radi cisterna u nacijonalnom parku?U Nemačkoj bi dobio ogromnu novčanu kaznu zbog nanete štete.
  • Steva

    17.10.2022 17:04
    smrdija do tokija
    Opštinska vlast je pre par godina uvela naplatu ulaska na Frušku Goru automobilima a takođe i pešacima,a gle sada kamion sa opasnim teretom prolazi bez problema i bez posebne naplate ekloške takse,a usput malo i prospe tog opasnog tereta po Fruškoj Gori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti