Besplatni obilasci podzemnih galerija povodom rođendana Petrovaradinske tvrđave

Muzej grada Novog Sada od danas, 18. oktobra organizuje besplatne obilaske Podzemnih vojnih galerija na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Besplatni obilasci podzemnih galerija povodom rođendana Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs
Ovo je deo programa kojim Muzej grada obeležava 330. rođendan Petrovaradinske tvrđave, ali i osnivanje Muzeja. Naime, 22. oktobra 1954. godine osnovan je Muzej grada Novog Sada sa sedištem u zgradi Arsenala na gornjem platou Tvrđave, a sa ciljem da baštini bogato kulturno nasleđe Grada.  
Ovim povodom Muzej grada od utorka, 18. do petka 21. oktobra u terminu od 15 časova, kao i u subotu, 22. oktobra u 12 časova organizuje besplatne obilaske podzemnih galerija. Svi zaiteresovani za obilazak treba se jave 10 minuta pre početka ture u Vodičku službu Muzeja.
Takođe, u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada u Dunavskoj 29 možete pogledati izložbu "Basanova Godišnja doba" iz rimske Galerije Borgeze koju čine remek-dela renesansnog slikara 16. veka, Jakopa Basana.
 
U subotu, 22. oktobra, povodom Dana Muzeja grada Novog Sada, ulaz u sve objekte Muzeja biće besplatan. 
 
Radno vreme objekata:
 
Centralna zgrada Muzeja na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 9 do 17 časova
Zbirka strane umetnosti, Dunavska 29, od 10 do 18 časova
Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima od 9 do 17 časova
Spomen-zbirka Jovana Jovanovića Zmaja, Sremska Kamenica, od 8 do 15 časova.
  • pajo patak

    18.10.2022 15:36
    danas
    i još koji dan, dok se tvrđava ne uruši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti