Novosadska TV: Na Šodrošu napadnuta glavna urednica Emilija Marić

Jedna aktivistkinja napala je Emiliju Marić, glavnu urednicu Novosadske televizije, medija bliskog aktuelnoj vlasti.

Kako su naveli iz Novosadske, Marić je napadnuta, udarena u glavu i izbijen joj telefon iz ruke.

Novosadska televizija, koj je u vlasništvu firme "Srbija danas" bliske SNS-u, aktiviste na Šodrošu naziva "huliganima koji se lažno predstavljaju kao ekolozi". 
 
"Napad na novinara, a posebno na ženu, u ovoj državi ne sme biti dozvoljen nikome, u tome je saglasna celokupna srpska javnost, pa ovaj čin agresije mora biti osuđen od svih, ne samo od strane strukovnih udruženja, nego i od svih onih koji se iskreno bore protiv nasilja, a posebno protiv nasilja nad ženama", navode u Novosadskoj.
Marić je u izjavi za prorežimski tabloid NS uživo navela da joj aktivisti nisu dozvolili da obavlja svoj posao, a "jedna od njih je došla i izbila joj telefon iz ruke koji ju je udario u glavu". 
 
"Oni mene ometaju u obavljanju svog posla, mi smo gradska televizija koja ide na sve događaje i snima, a ovo je javna površina", navela je Marićeva koja se.
 
Iz Novosadske televizije su pozvali nadležne da "adekvatno reaguju na nasilje nad licima koja obavljaju službenu dužnost i pozivaju kolege novinare, kao i strukovna novinarska udruženja da najoštrije osude fizički napad na Emiliju Marić i na taj način stanu u odbranu novinarske profesije"
 
Sva dešavanja sa Šodroša, na kojem je došlo do koškanja između policije i aktivista, pratite uživo na sajtu 021.rs.
  • pajo patak

    18.10.2022 15:35
    provaljeno
    pravi Лиманац je sada Jozsef.
  • Mastodont

    18.10.2022 13:39
    @Jožef

    Napridnjačka botovski talog opet tripuje da su ljudi...
  • nebalerina

    18.10.2022 13:15
    Ona je novinarka kao sto sam ja balerina! A ja nisam balerina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti