Jesenja sreda kuca na vrata: Novosađani oprezni za volanom

Pripremamo se za još jednu jesenju sredu u ovom oktobru.
Jesenja sreda kuca na vrata: Novosađani oprezni za volanom
Foto: 021.rs

Novosađane očekuje niz dešavanja, ali da bi došli do njih, moraju da budu vrlo pažljivi u saobraćaju.

U novom vodiču kroz dan pred nama donosimo vam sve bitne informacije, a krenimo od najbitnije.

Vreme
 
Jutro u sredu biće sveže. Najniža temperatura biće pet stepeni, a do kraja dana očekujemo 20 stepeni. 
 
Dan će biti mestimično oblačan, ali prijatan.
 
Hronični bolesnici ne bi trebalo da imaju tegobe. Izuzetak su astmatičari, koji bi trebalo da budu na oprezu, a meteoropate neće iznenaditi poneka glavobolja ili nesanica.
 
Fizičkom aktivnošću se bavite umereno, a već znate da je u novosadskom saobraćaju trenutno prekopotreban oprez.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Kao što smo rekli, grad je raskopan zbog sanacije kolovoza. Najkasnije do četvrtka biće završeni radovi u Vojvođanskoj, gde je trenutno zatvorena deonica od Vere Pavlović do Puškinove.
 
Najudarnija lokacija trenutno je Bulevar Mihajla Pupina, gde je zatvorena deonica od Ulice Žarka Zrenjanina do Trga Neznanog junaka. Tako će biti do 27. oktobra, kad će s preći na drugu deonicu.
 
U završnoj fazi su radovi u Ulici Kralja Petra I u Veterniku, a radi se u Ulici Senteleki Kornela na Telepu. 
 
Novosadska toplana će u sredu, 19. oktobra nastaviti izgradnju vrelovoda u Temerinskoj ulici, u delu od Kisačke do Gundulićeve ulice. U ovoj fazi radova biće raskopan kolovoz u zoni raskrsnice ulica Temerinske i Dositejeve zbog čega će Dositejeva ulica biti "slepa".
 
Takođe, deo Novog Sada u sredu, 19. oktobra neće imati vode i to ulice Bajči Žilinskog, Kanalska, Carinska i Ribarska. Vode u ovim ulicama neće biti u periodu od osam do 12 časova.
 
To nije sve - delovi Novog Sada, Čeneja, Sremske Kamenice i Kaća u sredu neće imati struje. U periodu od 11.30 do 12 struju neće imati Đakona Avakuma 19-19e, 23-33, 26-40 i Gazimestanska 6-10, a od 12 do 13.30 isključene će biti Otona Župančića 1-27, 4-20 i Jovana Orosa 12, 14.
 
Spisak svih isključenja struje nalazi se OVDE.
 
Gde ići?
 
Predstavljanje knjige "Četiri veka od prvog pomena bunjevačkog imena u Bačkoj" Milana Stepanovića održaće se u Arhivu Vojvodine. Početak je u 19 časova.
 
Obuka "Medijska pismenost" biće u Američkom kutku u periodu od 18 do 20 časova. Prijave su obavezne.
 
Izložba Tijane Jevrić "Impulsi Dunava" u toku je u Fabrici, a predstavljena je u formi audio-vizuelne instalacije. 
 
Gosti Gerila bara u sredu će slušati DJ Crnog Duleta, a početak provoda je u 20 časova.
 
Spontano muziciranje počinje u 19 časova u Kulturnom centru Lab, a pab kviz će za kvizomane početi u 20 časova u kafe-knjižari Zenit.
 
Predavanje "Kako da vaše dete bude samostalan đak" Biljane Grbović održava se u Čitaonici Gradske biblioteke, s početkom u 19 časova.
 
Studentsko "Pozorište promena" će izvoditi predstavu "Proslava" po motivima istoimenog komada Tomasa Vinterberga, Mogensa Rukova i Boa Hr. Hansena. Početak je u 20 časova, a lokacija je Đure Jakšića 7.
 
Zajednička veganska benefit večera za azil za pse "Dobra nada" biće u sredu u Crnoj kući s početkom u 19 časova, a sat vremena kasnije na istoj lokaciji počinje prezentaciju i diskusiju o razvojnom modelu "šuplje krofne".
 
Predavanje akademika Bele Balinta o matičnim ćelijama biće u Ogranku SANU u 18 časova, a tribina "Kada terapija postane svemoćna" u sklopu Festivala mentalnog zdravlja počinje u 18 časova u kafe-knjižari Bulevar books.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti