Ministarstvo kulture osuđuje napad na urednicu Novosadske TV Emiliju Marić

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje fizički napad na novinarku i glavnu i odgovornu urednicu Novosadske TV Emiliju Marić prilikom snimanja priloga.
Ministarstvo ističe da su fizički napadi na novinare, kao najbrutalniji vid ugrožavanja prava na slobodu medija, apsolutno nedopustivi i poziva nadležne organe da preduzmu sve zakonske mere i sankcionišu počinioca ovog napada.
Ministarstvo podseća da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika i da ih sprečava da obavljaju novinarski posao upotrebom bilo kakvog oblika nasilja.
Kako su naveli iz Novosadske TV, Marić je napadnuta, udarena u glavu i izbijen joj je telefon iz ruke.
 
Napad je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dodajući da se nastavljaju "verbalni progon i agresija prema svim novinarima koji lažnim ekolozima, a u stvari ekstremistima, nisu podobni ili im nisu po volji".
 
Udruženje novinara Srbije osudilo je fizički napad i pretnje urednici Novosadske televizije Emiliji Marić i tražilo da policija identifikuje osobu koja joj je izbila telefon i upućivala uvrede.
  • Branko

    18.10.2022 22:33
    @Darinko
    NovosadskaTV je nezavisna jednako kao i bilo koja druga, a narocito ne manje od onih koje same sebe tako titulisu bez ikakve osnove. Mozda se to nekome i ne svidja, ali novinari treba da budu svi jednako zasticeni, a ne da kriterijum bude, recimo, stranacka pripadnost ili u zavisnosti od naklonosti prema vlasti ili opoziciji.
  • Po zasluzi

    18.10.2022 16:55
    Nadam se da nikad neće uhvatiti onog koji ju je navodno napao.
  • Darinko

    18.10.2022 16:24
    A da li je .....
    .... Novosadska TV stvarno nezavisna ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.