VIDEO: Radnici na Kameničkoj adi, policija pokušavala da udalji aktiviste "da ne ometaju radove"

Radnici kineske kompanije CRBC i aktivisti povukli su se sa Kameničke ade, a ostala je policija koja čuva gradilište.
VIDEO: Radnici na Kameničkoj adi, policija pokušavala da udalji aktiviste "da ne ometaju radove"
Foto: 021.rs

Ostalo je nekoliko kordona policije, a aktivisti ostaju u kampu na Šodrošu gde planiraju da kampuju tokom noći, a verovatno i narednih dana.

Prethodno je došlo do incidenta kada su radnici nqakon Šodroša počeli sa radovima i na Kameničkoj adi, a građani formirali "živi zid" kako bi sprečili postavljanje zaštitne ograde.

Ubrzo je došla policija i uklonila kamper - blokadu.

Policija je pokušala da udalji okupljene građane, a nakon upozorenja da treba da se sklone, počeli su da ih guraju, te je situacija bila napeta.

U pitanju je lokacija na kojoj su pre mesec dana aktivisti Šodroš Survivor kampa sprečili građevinsku mašinu koju je dovezao kamion "Milenijum tima" da započne sa radovima.

Građani su vikali "Ne damo Šodroš".
 

Radnici kineske kompanije CRBC prethodno su otišli sa Šodroša nakon što su u potpunosti ogradili deo novosadskog priobalja koji bi trebalo da se "razminira".

Podsetimo, aktivisti, koji se protive izgradnji mosta koji bi išao preko Šodroša, suprotstavili su se danas radnicima kompanije CRBC i policiji. Policija je suzbila njihov otpor, a nekoliko aktivista je privedeno.

  • Zemlja čudesa

    19.10.2022 11:26
    Nije to policija!
    To su parapolicijske snage! Policajac mora da ima vidno istaknutu značku sa brojem i prezime.
  • Karlas Predrag

    19.10.2022 06:23
    Za Peru
    Nije to livada,livade imas tamo odakle si dosao i ne bi nikome dozvolio da ti u tu livadu udje,ovo je Sodros i tu smo odrasli
  • Bol

    18.10.2022 20:22
    U želudcu
    E kad stomak zaboli, onda izlazi 200000 i šta ćemo sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti