Trenutno mirno na Ribarcu, policija patrolira i čuva ogradu, očekuje se dolazak radnika

Na Ribarskom ostrvu, gde su se juče sukobili aktivisti i policija, jutros nema radnika, ali pripadnici MUP-a i dalje čuvaju ogradu budućeg gradilišta pomoćne konstrukcije Kineskog mosta.
Trenutno mirno na Ribarcu, policija patrolira i čuva ogradu, očekuje se dolazak radnika
Foto: 021.rs
Kako se reporter 021.rs uverio, pored policajaca koji se nalaze okolo i paze da ne priđe niko, unutar ograde se naleze bar dva radnika privatnog obezbeđenja. 
Ni na Kameničkoj adi nema radnika, ali ni policije, a izgleda da je i u tom delu tokom popodneva potpuno postavljena ograda na špicu. 
Aktivisti koji dežuraju u "Šodroš survivor kampu" su tokom noći više puta obilazili gradilište i policajcima nudili tople napitke i hranu, ali kako navode za 021.rs, pripadnici snaga bezbednosti nisu ništa uzeli.
 
Tokom jutra kroz kamp je prošla i patrola Žandarmerije koja nije razgovarala sa aktivistima i izgledalo je da samo patroliraju tim delom Ribarskog ostrva.
 
Za 021.rs aktivisti navode da prate šta se dešava, da očekuju dolazak mašina i još radnika, i da se spremaju za popodnevno "čišćenje Šodroša" na koje pozivaju Novosađane i Novosađanke da dođu u što većem broju. 
 
Podsetimo, protest zbog planiranog uništavanja šume na području Šodroša gde treba da se sagradi most, kao i zbog toga što je policija na jučerašnjem protestu primenila fizičku silu nad aktivistima i uhapsila više njih, najavljen je za danas u 16 časova. Aktivisti pozivaju sugrađane da "krenu u akciju čišćenja šume od smeća kolonijalizma, od nasilja i mašina".
 
Sve vesti u vezi sa Šodrošom možete pratiti na 021.rs i na našoj Fejsbuk stranici.
  • Trt

    20.10.2022 16:12
    @izbosne
    Kad lopovi i pijavice iz republike šumske imaju petlju da pričaju o šumskim razbojnicima...
  • Dosta laganja

    20.10.2022 11:58
    Lažeš, bez navodnika, od početka do kraja. Jeste, "odvojiš se gde ti treba", uzanim putem kojim se jedva kola mimoiđu dok ne dođeš do nezavršene obilaznice i upravo te raskrsnice gde treba da se uključi novi most, a istovremeno glumiš da si jedini na putu kao da niko od nas nikada tuda nije išao pa smo svi slepi i glupi i ne znamo kakvo je stanje saobraćaja na toj deonici. Jeste, niz most 80kmh malo sutra kada red bude do polovine mosta, iako verujem da si jedan on onih "pametnih" koji u takvim uslovima voze zaustavnom trakom pa onda ulećeš desno gde je takođe skoro nemoguće skrenuti na uslov. Mogao si se tako voziti i Y=1.000.000.000 puta, ako nijednom nisi "nijednu sekundu" zaglavio a kako si ovako "iskreno" se pohvalio, to je moguće ako i samo ako si svih milijardu puta, od prvog do milijarditog, vozio u sred noći. A ta "ekološka" borba koja zahteva veću potrošnju goriva je samo šlag na tortu, nekima izgleda jednostavno ne ide u glavu da je frekvencija saobraćaja između Novog Sada i sremske strane porasla višestruko poslednjih decenija a da i dalje imamo iste kapacitete za prelaz preko Dunava koji odavno više nisu dovoljni.
  • Acim

    20.10.2022 08:46
    Stigli Beigradjani
    Čanak doveo ove iz Beogr da se bune, jer im nije prošla opstrukcija za Beograd na vodi. Treba to hapsiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.