Pokret Srbija centar Srce osuđuje primenu sile nad Novosađanima na Šodrošu

Pokret Srbija centar - Srce najoštrije osuđuje primenu sile nad okupljenim Novosađanima na Šodrošu.
Pokret Srbija centar Srce osuđuje primenu sile nad Novosađanima na Šodrošu
Foto: 021.rs

Kako dodaju, zanemarivanje i ignorisanje predloga koji su dolazili za vreme donošenja GUP od strane javnosti, nedostatak Investicionog plana i netransparentno planiranje investicija i odabir izvođača radova, "kao finale imali su hapšenje mirnih demonstranata".

"Uvažavajući činjenicu da Novom Sadu treba novi most preko Dunava, zahtevamo od nadležnih organa da preispitaju tehnička rešenja i uticaj na ekološki koridor Dunava koji bitno utiče na život i zdravlje Novosađana. Denivelisan koridor kroz stambeni deo Novog Sada mogao bi da ugrozi uslove stanovanja, a najavljeni radovi na Ribarskom ostrvu i Kameničkoj adi stvaraju sumnju da se ove zelene površine pripremaju za intenzivnu izgradnju i uništavanje jedne od poslednjih zelenih oaza u gradu", navodi se u saopštenju.

Širenje gradske infrastrukture mora biti u interesu poboljšanja kvaliteta života građana, poručuju iz Pokreta Srbija centar - SRCE Novi Sad.

Podsetimo, Ekološki front Novi Sad zatražio je danas da dokumentacija u vezi sa radovima na Šodrošu bude javno dostupna. Nedugo nakon toga Koridori Srbije uputili su medijima saopštenje, te pojedine dozvole.

Protest građana koji je bio obeležen rušenjem ograde i privođenjima aktivista, okončan je večeras oko 18 sati na Šodrošu. Novi protest najavljen je za subotu.

  • Bb

    20.10.2022 08:51
    Bb
    Bravo!!! Onaj ko na gradjane i svoj narod salje policiju i vojsku nesme i nemoze vise biti na vlasti to jest da vodi drzavu jer eto dokle su je doveli!!! Vratili smo se u bedu i osiromasenje u svakom smislu!!!
  • Rina

    19.10.2022 23:41
    Konačno imam za koga da glasam. Srce će biti veliko iznenađenje na izborima...
  • Miroslav

    19.10.2022 23:07
    Juriiiiš
    Ma kad ste nam dali podršku sada ne morate ni dolaziti na Šodroš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.