Poruka aktivista policiji na Šodrošu: Sve što ste do sada radili je bruka i sramota

Na stotine građana danas nastavlja proteste na Šodrošu.
Poruka aktivista policiji na Šodrošu: Sve što ste do sada radili je bruka i sramota
Foto: 021.rs

Aktivisti su pozvali policiju koja obezbeđuje radove na Šodrošu da otkaže poslušnost.

Aktivista Brajan Brković pročitao je apel svim pripadnicima policije angažovanim na Šodrošu.

"Vi, koji danima stražarite na Šodrošu, želimo da se obratimo vama lično. Vama, običnim policajcima koji bi trebalo da delite sudbinu ovog naroda. Prvo, da vas podsetimo na tekst zakletve koju ste ste položili pre nego što ste obukli uniforme: 'Zaklinjem se da ću se dosledno pridržavati ustava i zakona u vršenju policijskih poslova i da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju bezbednosti, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i svesno i odgovorno služiti građanima Republike Srbije'. Da li vam ovo deluje usklađeno? Da li bezrazložno hapšenje žene, majki, starijih predstavlja zaštitu ljudskih prava i savesno služenje građanima? Da li je etički, časno i moralno da trojica vaših kolega u punoj opremi tuku i hapse penzionisanog majora, vojnog pilota koji je ceo radni vek posvetio odbrani ove zemlje? Dok većina vas nije ni bila rođena tada, zar im se tako zahvaljujete? Kako se osećate kada baka Ružu okujete teškim štitovima pa joj posle ne date da se vrati normalnim putem već kroz strme obale Dunava? Ne brukajte se više jer sve što ste do sada radili je je jedna velika bruka i sramota", rekao je Brković.

  • Osramotili

    23.10.2022 20:44
    ste odavno svoje uniforme. Ne nosite ih da štitite zakon i gradjane vec da štitite bezakonje i kriminalce. Od naših para ste obučeni k'o Robokap, od naših para su kupljeni vaši pendreci kojima udarate svoje sugradjane. S R A M VAS BILO!
  • Antuntun

    23.10.2022 20:19
    Džabe im poručujete. Oni su dobili stanove za 500€, a primitivan um je za tako nešto spreman da pendrekom razbija lobanje i da sebi nijednom ne postavi nijednu moralnu dilemu. Pre par godina su ih naoružali do zuba, dali im plate veće nego profesorima i hirurzima i podelili im stanove po ceni 4 puta manjoj nego što plaćaju građani. Znali su da će im trebati zombirana sirova sila da ih brani od naroda kome je prekipelo. A oni su spremni da gaze i satiru građane. Nijedan nije spustio štit i pendrek, ni na Šodrošu, ni na Staroj planini, ni u Šapcu, ni u Beogradu i Novom Sadu pre dve godine. Ovo je totalni moralni sunovrat.
  • Tja

    23.10.2022 20:13
    To vam je kao da stanete pred vola i pokušavate da mu objasnite nešto. Oni su vam otvoreno poručili da nisu tu za vas i da će i pucati na vas ako dođe naređenje. Ne znam šta očekujete od nekog ko ne želi ili ne ume da radi neki bolji posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti