Miketić priveden, pa pušten jer je poslanik: Vlast da se urazumi, argumenti su na strani građana

Narodni poslanik stranke "Zajedno" Đorđe Miketić priveden je danas tokom protesta na Šodrošu, ali je pušten zbog poslaničkog imuniteta.
Miketić priveden, pa pušten jer je poslanik: Vlast da se urazumi, argumenti su na strani građana
Foto: 021.rs

On je jedan od poslanika opozicije na današnjem protestu zbog izgradnje novog mosta s obilaznicom, preko Bulevara Evrope, za koji građani traže da se obustave svi radovi jer se izvode bez dozvola i uz ugrožavanje životne sredine.

Kako kaže Miketić za 021.rs, policija danas na protestu nije čuvala građane, bili su bez znački, kao što su i svi radovi bez potrebnih dozvola.

"Ovo je sve ozbiljno kršenje zakona. Iza ovoga stoji politička volja. Moramo da pokušamo da vratimo ovu priču u institucionalne okvire, niko ne voli da se gura sa policijom, i oni ovo rade za platu jer su dobili direktivu. Mi sa njihovim šefovima želimo da sednemo za sto i da poručimo da ovo što rade je potpuno nelegalno", navodi on.
 
Kaže da je, istovremeno s njim, još jedan momak priveden. Budući da je Miketić narodni poslanik i uživa imunitet, on je oslobođen, dok je momak u njegovom društvu odveden u policijsku stanicu.
 
Kaže da su ljudi iskoristili sve mogućnosti institucionalne borbe pre nego što su izašli na ulice, što je legitimno.
 
"Argumenti su na strani građana. Poručujem vlasti - ljudi, opametite se, da konačno izvedemo argumente na sto, ovako ne može da se radi, primoravate nas na gerilsku borbu", rekao je on.
  • nije

    24.10.2022 08:08
    dobro
    rulji dati ovoliko prostora , pogledajte kako radi zapad kad se već toliko ugledate na njih ...
  • Nik

    23.10.2022 19:49
    Jadno od policije. Gaze zakon, a pogazili i svoje zakletve...
  • Legalista

    23.10.2022 19:44
    Ko to hapsi
    Policajci bez značaka su ustvari teroristi koje treba hapsiti. Po čemu se oni razlikuju od fantoma koji su rušili po Beogradu...Gde je ovde pravna država...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti