Danas jesenja Kritična masa: Novosađani u novoj masovnoj vožnji bicikala

Nova Kritična masa, masovna vožnja bicikala kroz ulice Novog Sada, održava se ovog petka, 28. oktobra.
Start vožnje je iz Limanskog parka, a povod je skretanje pažnje na potrebu izgradnje nedostajuće biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina.

Kako navode u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi (NSBI), koja tradicionalno organizuje vožnju, projekat za ovu stazu postoji i potrebno je opredeliti novac kako bi se ona izgradila, što bi značilo bezbednost za na hiljade biciklista koji se (nebezbedno) kreću ovim prometnim bulevarom.

"Osim toga, proći ćemo i kroz Futošku ulicu u kojoj su ove godine završeni radovi na rekonstrukciji dela biciklističke staze. Novosadska biciklistička inicijativa je od svog osnivanja upućivala apele i zahteve da se ova biciklistička staza, kao najbitniji biciklistički koridor u Novom Sadu rekonstruiše i pomeri od drvoreda platana u Futoškoj, kako bi se sačuvao drvored i obezbedilo da korenje ponovo ne uništi stazu. Krajem prošle godine naše molbe su uslišene, a na zadovoljstvo biciklističke zajednice u Novom Sadu, započeti su radovi na rekonstrukciji, a ove godine završen je deo staze. Vožnjom želimo da skrenemo pažnju i na potrebu da se radovi nastave sledeće godine, kako bi se što pre završila rekonstrukcija celokupne deonice Futoške ulice i Futoškog puta i time stvorili uslovi za bezbedan i neometan saobraćaj na ovom biciklističkom koridoru", navode u NSBI.
 
Početak ove jesenje Kritične mase je u 17 časova.
  • piskaralo

    28.10.2022 13:20
    završetak vožnje da bude na Šodrošu!
  • Cale

    28.10.2022 12:19
    Jel se vozi do Sodrosa?
  • Bici

    28.10.2022 11:28
    edukacija
    Mnogi biciklisti ne znaju pravila ponašanja u saobraćaju. Na biciklističkim stazama i dalje ima pešaka, pasa, kolica sa bebama i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.