Potpuna rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle: Gradnja kanalizacije i novo javno osvetljenje

Ulica Nikole Tesle kod Jodne banje i Futoškog parka uskoro će biti rekonstruisana i dobiti novu kanalizaciju sa crpnom stanicom, saznaje 021.rs.
Potpuna rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle: Gradnja kanalizacije i novo javno osvetljenje
Foto: 021.rs

Ovi radovi su važni jer bi trebalo da omoguće da se Nikola Tesla i okolne ulice reše problema sa zadržavanjem atmosferskih voda nakon svake jače kiše. To je problem koji postoji decenijama unazad u ovom kvartu zbog njenog prirodnog nižeg nivoa terena u odnosu na Grbavicu i Sajmište. 

I u projektu stoji da je "postojeća kanalizaciona mreža u Ulici Nikole Tesle opšta kanalizacija nedovoljnog kapaciteta sa malim padom koja gravitira ka Futoškom putu, tako da prilikom obilnih kiša dolazi do izlivanja kanalizacije po saobraćajnici i u stambenim objektima".
Predviđa se da se sagradi 553 metara kanalizacionih cevi, od kojih će najveći deo, više od 400 metara biti u Nikole Tesle, a ostatak u okolnim ulicama, tj. predstavljaju spojeve sa kanalizacijom u Đorđa Bešlića, Pere Dobrinovića, Nenada Mitrova, Uroša Predića i Mičurinove. 
 
Pored gradnje kanalizacije, uradiće se i rekonstrukcija saobraćajnih površina u ulici Nikole Tesle. Ovi radovi predviđaju gradnju dvosmerne saobraćajnice, širine od po 2,5 metra za svaku traku sa obostranim pešačkim stazama, a zbog radova neće biti uklanjanja postojećih stabala. 
 
 
Takođe, ulica će dobiti i novo javno osvetljenje, jer postojeće nije odgovarajuće u pogledu izvora svetlosti, a i trenutna oprema je zastarila.
 
Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom je procenjena na 123.111.666,66 bez PDV-a i Uprava za građevinsko zemljište i investicije je raspisala tender za ove radove pre nekoliko dana.
 
Prema predlogu ugovora, procena je da će radovi trajati do 365 dana, odnosno godinu dana. 
  • Boba Grbavica

    29.10.2022 18:09
    Potapanje
    Svaka ulica koja ima taj problem treba da se resi. Prikom poslednjeg pljuska, sva vozila na cesku Danila Kisa i Gogoljeve su bila potopljena. Lako bi se moglo izracunati kolika je steta. Pored toga svi lokali na toj raskrsnici i podrumi zgrada su bili potopljeni. Lepo bi bilo kada bi se i ovde nesto uradilo
  • Tuta Bugarin

    29.10.2022 17:39
    Odlična vest
    Super vest. Ulica je bas u lošem stanju i prilično mračna. Samo se nadam da ulica Nikole Tesle neće postati jednsmerna ;) :D
  • Kika

    29.10.2022 17:06
    365 dana ili 1. cela godina za rekonstrukciju?!?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti