VIDEO: Na Šodrošu održan "Kordon parti"

Na Šodrošu je održano muzičko druženje "Kordon parti".
VIDEO: Na Šodrošu održan "Kordon parti"
Foto: 021.rs
Ispred ograde i kordona policije, pank na gitari svirao je novosadski muzičar Robi, a okupilo se stotinak građana.

Iako su aktivisti pozvali "starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada" Milana Đurića da im se pridruži, on nije došao.

Svirka je trajala oko pola sata i sve je proteklo mirno, a policije je bilo nešto više nego prethodnih dana. 
 
Aktivisti su naveli da neće odustati od svojih zahteva i da će biti i dalje tu, u kampu.
 
 
Aktivisti "Šodroš Survivor kampa" organizovali su ovaj događaj zbog dešavanja proteklih nedelja i zbog toga što se policija sve vreme nalazi na priobalju, čuvajući ograde kompanije CRBC. 
 
"Kordon policije uz ograde koje čuvaju strani kapital i domaće poslušnike, na Šodrošu do sada nije volja građana uspešno probila. Još uvek nije kasno da to učine zakoni i struka. Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila", naveli su.
 
 
Podsetimo da su se prošlog utorka pojavili radnici kineske firme CRBC koji su počeli da postavljaju ogradu i da su aktivisti pokušali da ih zaustave. Međutim, došli su kordoni policije u opremi za razbijanje demonstracija koji su primenom sile i hapšenjem građana omogućili da se ogradi deo Kameničke ade i Ribarskog ostrva. 
 
U proteklih deset dana bila su dva veća protesta na kojima su građani delimično uspeli da probiju kordone i poruše delove ograde. Dvadesetak aktivista je privedeno i dobilo prekršajne prijave, a određen broj njih je i povređen. 
  • Dejan

    31.10.2022 04:14
    neradnici
    Umesto da ljudi rade nesto, oni dolaze tu da zezaju i protestuju...naravno moraju da piju ili nesto da razbijaju.
    Kada cemo kao narod da budemo normalni i pocnemo da gledamo svoja posla i da radimo nesto? dokle cemo da budemo neradnici....
  • Dunav

    30.10.2022 08:33
    i bi svetlo
    i bi svetlo za sve nase novce, reflektori koji osvetljavaju Sodros tj sumu nisu bas dobri za zivotinje remete im zivotni ritam
  • Suoerhik

    30.10.2022 08:31
    Dr Patak
    To koliko sam ja nesretnik si u pravu. Nesretnik sam radi Vas bahatih koji mislite da ste iznad svih. Ko je tebi dozvolio da zagradjujes prilaz Dunavu, seces sumu i pravis vikendicu? Zauzeli ste celu obalu, kao da vam je deda to ostavio. Uzecu lopatu i bager kad vam budu rusili sve ono sto ste na silu uzeli. Niko od vas nema ni jedan jedini papir za gradnju i zauzimanje parcela a pogotovo za dovozenje suta i istovaranje istog na kamenjaru , to se odnosi na deo od macka pa do ulaska u šodroš. Juce su radile i motorke i kamioni sa sutom za nasipanje zauzetih parcela. Bilo bi zanimljivo da napokon 021 istrazi ovaj slucaj da vidimo ko je unistio kamenjar do šodroša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti