Karlovačka gimnazija obeležila 231. godinu postojanja

Karlovačka gimnazija obeležila je danas 231. godinu postojanja.
Karlovačka gimnazija obeležila 231. godinu postojanja
Foto: 021.rs
Ministar prosvete Branko Ružić na svečanosti je rekao da su najbolja preporuka za tu školu brojne znamenite ličnosti koje su je završile.
On je istakao da je 1792. godine odobren nastavni program Karlovačke gimnazije i da se ona od tada gradila i jačala, primala učenike i obrazovala ih.
"Čitava plejada znamenitih ličnosti bila je u učeničkim klupama Karlovačke gimnazije ili je podučavala za katedrom. Među njima su: Dimitrije Davidović, Sima Milutinović Sarajlija, Stefan Šupljikac, Jovan Sterija Popović, Branko Radičević, Milan Jovanović Batut, Vasa Stajić, Borislav Mihajlović Mihiz, Dejan Medaković... Ima li bolje preporuke za ovu gimnaziju? To je istovremeno i obaveza da se uvek iznova još bolje i kvalitetnije radi", rekao je ministar Ružić.
 
Ministarstvo prosvete je u poslednjih deset godina u ovu školu uložilo više od 30 miliona dinara, između ostalog i za podršku novom izgledu škole.
  • Milana

    02.11.2022 09:45
    @Milica
    Sto ste ljubomorni?! Svaki "rodjendan" ove skole treba da se slavi kao jubilej, to znaju svi njeni djaci, a ostali... sta da vam radimo sto niste imali tu srecu ;-)

    @NS
    Na zalost ima ih jos, ali ipak su samo pojedinci, tako da krajnji rezultat je dobar :-)
  • Milica

    02.11.2022 01:06
    Novojubileji
    Kakav jubilej! 231. godina! A kako se zove taj jubilej? Zlatni? Srebrni? Broncani? Platinasti? Drveni? Plehani? A koji ce biti jubilej iduce godine? 232. godina?
  • Ns

    01.11.2022 23:00
    A; neki koji su maturirali su i sramota; npr vulin, pavlicic...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.