Na redu rekonstrukcija još jednog objekta u Kineskoj četvrti, radovi vredni 353 miliona dinara

Grad Novi Sad potpisao je ugovor o rekonstrukciji još jednog objekta u Kineskoj četvrti, u vrednosti većoj od tri miliona evra, saznaje 021.rs.
Na redu rekonstrukcija još jednog objekta u Kineskoj četvrti, radovi vredni 353 miliona dinara
Foto: 021.rs

Ova zgrada, koja je u projektnoj dokumentaciji označena kao "Objekat 8", nakon skoro potpune rekonstrukcije biće i dalje prizeman objekat sa galerijom i služiće prvenstveno za muzičke sadržaje. 

Ona se nalazi neposredno iza zgrade čija rekonstrukcija je ranije urađena i već služi kao deo Kulturnog distrikta.

U projektu je ucrtano da će u okviru zgrade biti pet muzičkih studija sa pratećim prostorijama i klubom koji će imat i salu površine veće od 200 kvadrata, a imaće i barem jedan lokal.
 
"Ukupna neto površina objekta je 1419,52 kvadratnih metara. U zapadnom krilu objekta oraganizovan je klub sa pratećim prostorijama, barom, ostavama i toaletima, kao i tehnički blok sa toplotna podstanicom, hidrostanicom i tehničke prostorije. Na galeriji ovog dela objekta smeštena je kreativna radionica. U istočnom krilu formiraju se muzički studiji međusobno povezani pasažom u okviru kojeg se nalazi lokal na novoformiranoj galeriji. U okviru svakog muzičkog studija nalaze se toalet i čajna kuhinja. Takođe u ovom delu objekta formira se i javni toalet kojem se pristupa sa severne strane objekta", navodi se u projektu rekonstrukcije.
 
 
Prema potpisanom ugovoru, u koji je 021.rs imao uvid, vrednost radova je veća od 353 miliona dinara, što je tek neznatno niže od procenjene vrednosti. 
 
Posao je pripao grupi ponuđača iz Novog Sada koju čine "Intec", "A.R.J. Technology" i "Neo inženjering", koji su jedini dostavili ponudu. 
Iz odluke o dodeli posla se vidi i da će 60 odsto radova na rekonstrukciji obaviti "Intec", dok će "A.R.J." raditi montažu opreme i instalacija, a "Neo inženjering" tek manji deo posla oko sistema za zaštitu od požara i telekomunikacione opreme.
 
Rok za izgradnju novog "Objekta 8" je 360 dana. 
  • Vladan

    04.11.2022 08:06
    @Lepo je ziveti

    Nema neagresivno. Sledeći put kad naprave neki "festival" da se skupi nas par hipjada i blokiramo sve, ako treba i silom.
  • 8

    03.11.2022 03:49
    Za one koji se ne snalaze po kineskoj: to je objekat u kojem je firci imao klub
  • Lepo je ziveti

    03.11.2022 00:15
    Na Dedinju
    Okolne zgrade sve do ulice Narodnog fronta se iskreno nadaju da ce izolacija od buke ka zgradama,stanarima koji vec imaju muzike sa svih strana od aprila do novembra,bubnjevi,dreka,bina okrenuta ka uspavanim stanarima,bebe,radni ljudi,stari ljudi dosta trpe,organizujte se tako da se ne cujete.Znate da komunalna ne reaguje,policija takodje,sta da radimo a da ne bude agresivno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti