Marton: Preispituje se odluka o koaliciji sa SNS, GrO raspušten i zbog izjava poput Kravićevih

Neprisustvo odbornika LSV na poslednjim sednicama Skupštine grada Novog Sada znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje, kaže portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Marton: Preispituje se odluka o koaliciji sa SNS, GrO raspušten i zbog izjava poput Kravićevih
Foto: 021.rs

Gradski odbor LSV nedavno je raspušten, što je pokrenulo diskusiju o razlozima za krizu u LSV i budućnosti koalicije sa SNS na nivou grada.

LSV je i dalje u koaliciji sa SNS, ali se nijedan njihov odbornik nije pojavio na sednici Skupštine grada na kojoj se izglasavalo novo rukovodstvo u Gradskoj kući. U Gradskom veću, između ostalih, sedi i član LSV Aleksandar Kravić.

Upravo je on, u utorak, rekao za 021.rs da ne zna zašto nijedan odbornik nije došao na sednicu. Zbog ovakvih izjava je gradski odbor i raspušten, kaže danas Marton.
 
"Stavovi o odnosu prema koaliciji u Novom Sadu će biti mnogo jasniji posle Kongresa LSV, koji će biti održan 19. novembra i izbora novih organa Gradskog odbora LSV u Novom Sadu, koji su planirani za mart naredne godine", dodaje on.
 
Kravić je, međutim, dan ranije rekao da je liga i dalje tu.
 
"Mi ćemo, ako se nešto promeni, to najpre reći Srpskoj naprednoj stranci, kao našem glavnom koalicionom partneru", naveo je u utorak Kravić u izjavi za 021.rs. 
 
Kao razlog za raspuštanje gradskog odbora, predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Robert Kolar u septembru je za naš portal naveo "zamor u gradskom odboru", prisutno nezadovoljstvo članstva stranke i njenog izvršnog odbora nivoom i kvalitetom aktivnosti novosadskog odbora, kao i izbornim rezultatima i, generalno, nedostatkom aktivnosti.
  • Zare

    03.11.2022 10:28
    Ligaši oterajte Kolara, Kravića, Sedlarević, Trifunović, Martona...
  • Gaus

    02.11.2022 19:25
    Koga vi mislite da prevarite tim igrokazom. Taj isti Caki je glasao da se raspusti odbor gde je predsednik. Kao svi hocete da napustite vlast, a Caki neda. Tu politicku mudrost moze da smisli jedino Kolar i Kostres, ali u paru.
  • Penzos

    02.11.2022 18:30
    ???
    Sunovrat lige krece od kada je Aleksandra Jerkov bukvalno isterana a za njom i Maja Timotijevic, Marinika Tepic ... Na novosadskim izborima nece ni uci u vlast zato pokusavaju da zavaraju nekad svoje birace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti