"Prometej" proglašen za najboljeg izdavača na Međunarodnom sajmu knjiga

Nagrada 65. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu za najboljeg izdavača ravnopravno je pripala izdavačkim kućama "Prometej" i "Pravoslavna reč", obe iz Novog Sada.
 "Prometej" proglašen za najboljeg izdavača na Međunarodnom sajmu knjiga
Foto: 021.rs
U obrazloženju stručnog žirija navodi se da je "Prometej" godinama jedan od najuglednijih i najplodnijih srpskih izdavača.
Objavio je i objavljuje izuzetna istorijska i književna dela domaće i strane poezije i proze. Takođe je prepoznatljiv i po izuzetnim monografijama.
Prećutane teme, zaboravljeni događaji i ljudi, odlično uređenje knjiga i bogati izbor ilustracija neke su od odlika "Prometeja". Time se odlikuju i knjige objavljene između dva Međunarodna beogradska sajma knjiga od kojih se izdvajaju: Istorija Petra Velikog Zaharija Orfelina, Dela Dejana Medakovića u 15 knjiga, Nastanak evropskih jezika, u dva toma, autora Marija Alineija.
 
Izuzetan doprinos dat je i srpskoj leksikologiji, kao i lingvistici. Ovim i drugim knjigama "Prometej" se, po mišljenju žirija, izdvojio od drugih izdavača, zaslužujući nagradu Izdavač godine za 2022. godinu.
 
Iako je sajam završen, sajamski popusti traju na njihovom sajtu do 10. novembra, te sva izdanja možete poručiti po sajamskim cenama uz besplatnu dostavu za porudžbine veće od 3.000 dinara.
  • Slavko Kolarić

    04.11.2022 15:39
    Bravo PROMETEJ
    Ponosim se porodicom Kolundžija i njihovom upornošću.
    Zasluženo im je pripala ova nagrada.
    Nezasluženo im već godinama nije pripalo mnogo drugih priznanja

    S poštovanjem

    Slavko Kolarić
  • 21114 СРБ

    02.11.2022 16:30
    Један од ретких бастиона грађанске деснице. Поносни на нашег доносиоца ватре!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti