Sreda u Novom Sadu: Sunce u najavi, u ponudi niz dešavanja

Stiže nam nova sreda, a mi vas pripremamo da je dočekate kako valja.
Sreda u Novom Sadu: Sunce u najavi, u ponudi niz dešavanja
Foto: 021.rs

Neće biti kiše, što je već dobar početak dana. 

Oprez nam je svakako potreban u saobraćaju, ali ne samo sutra - već do kraja godine. 

Vreme
 
Nakon tmurnog i oblačnog utorka, u sredu možemo da očekujemo sunce. 
 
Jutro će biti vrlo hladno, sa najnižom dnevnom temperaturom od 4°C, a najviša temperatura koju možemo da očekujemo je 16°C.
 
Neće biti kiše, kažu meteorolozi. Većina hroničnih bolesnika ne bi trebalo da ima tegobe, a izvesna opreznost savetuje se astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su moguće glavobolje.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Znate da su radovi širom Novog Sada. Trenutno je raskopano na Futoškom putu i u Kraljevića Marka, a u sredu počinju radovi i u delu Sremske Kamenice. Reč je o Putu dr Goldmana, od kružnog toka do Dinka Šimunovića, dok se već radi u Skojevskoj i u Gogoljevoj u Sremskoj Kamenici.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Veternika u sredu neće imati struje. Bez struje će od 8.30 do 10.30 biti Ilije Ognjanovića 7, 9, 26 i 28, a od 8.30 do 10h Puškinova 2-6, Miše Dimitrijevića 12-14, 18-24, 28-30, Doža Đerđa 26-32, 42-58, 27, 31, 37-49 i 57.
 
Od 10.30 do 12 časova bez struje će biti Miše Dimitrijevića 28-30, 34-38, Nova BB, Doža Đerđa 39-41, 45, 49, 53, 53A i 57-59. Od 11.30 do 13 časova isključenja će biti na Rumenačkom putu 67-91 i u Ulici Donje Sajlovo 2.
 
Spisak svih isključenja nalaze se OVDE.
 
Gde ići?
 
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, inicijativa "Digni gard – odbrani grad!" u sredu organizuje tribinu pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi RACIJA". Počinje u 19 časova, a održava se u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, na Spensu.
 
Ljubitelji pab kvizova mogu da posete Kaffa bar i učestvuju, a ove srede je na dnevnom redu tema - serija "Prijatelji". Počinje u 19.30.
 
Izložba fotografija "Ujedinjene boje Indije" autorke Maje Vujošević biće otvorena u 18 časova u Kulturnoj stanici Barka.
 
U okviru 9. Japansko - srpskog festivala filma biće otvorena izložba radova japanske umetnice Nacumi Jagi. Otvaranje je u Route 66 s početkom u 15.30.
 
Stend-ap posvećen crnom humoru održava se u sredu u Domu kulture, a zabava počinje u 20 časova.
 
Državni ansambl "Venac" u sredu nastupa u Srpskom narodnom pozorištu, a početak je u 19 časova.
 
Još dešavanja za ljubitelje pab kvizova - kviz će biti i u kafe-knjižari Zenit s početkom od 20 časova.
 
Utakmica osmina finala Kupa Srbije između Voše i Mladosti igra se na stadionu Vojvodine, a početak je u 18.30.
 
Predstava "Sladoled" Mira Gavrana igra se u sredu u Pozorištu mladih, a zainteresovani mogu da je pogledaju od 20 časova.
 
U Lazinom teletu u sredu je The Prodigy veče, a provod počinje u 22 časa.
 
Čitalački kutak u sredu je u Američkom kutku, a knjiga koja će biti obrađivana je "Woman Hollering Creek and Other Stories". Početak je u 18.30.
 
Mališani će uživati u filmskoj projekciji "Šape gneva: Legenda o Henku" u 18 časova u Kulturnom centru Mladost u Futogu.
 
Književni klabing biće u Crnoj kući, a čitaće se "Put" Kormaka Makartija. Druženje počinje u 18 časova.
  • Ajme Nama

    09.11.2022 00:29
    U sredu, 9. novembra 2022. od 19 časova u MSUV (Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.) biće prikazan film “ŽŽŽ (Žurnal o Želimiru Žilniku)” te održan razgovor sa rediteljem filma Jankom Baljkom i Želimirom Žilnikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.